Vakantie El Hierro

El Hierro (ook wel Ferro) is het kleinste eiland van de Canarische Eilanden. El Hierro is van vulkanische oorsprong wat resulteert in een ruig landschap met hoge kliffen die in mist gehuld zijn. Een strandvakantie naar El Hierro is anders dan op de buureilanden. In plaats van brede zandstranden kent het eiland kleine baaien waar men vaak alleen is. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden schommelt rond de 25˚C. El Hierro beschikt over een klein vliegveld bij de hoofdstad Valverde terwijl een veerdienst wordt onderhouden met Tenerife.

Vakanties op El Hierro

Plaatsen op El Hierro

El Hierro en cultuur

Een vakantie op El Hierro is vooral geschikt voor de natuurliefhebber. Het eiland is door UNESCO uitgeroepen tot een biosfeerreservaat waardoor een groot deel vanwege de natuurlijke diversiteit wordt beschermd. El Hierro is uiterst geschikt om te wandelen. Cultureel is het eiland zeer beperkt: hoofdstad Valverde kent nauwelijks 5.000 inwoners. Het eiland heeft een aantal bescheiden musea die vooral gericht zijn op ecologie en geschiedenis. Zowel het Guinea Ecomuseum als Casa de las Quinteras presenteren de levensstijlen van verschillende historische bewoners van El Hierro. Het nieuwe Vulkanologische Centrum van het Geopark is een interactief museum over vulkanische activiteit op het eiland.

Winkelen en uitgaan in El Hierro

Een zonvakantie op El Hierro verschilt enorm in vergelijking tot de meer toeristische trekpleisters van de Canarische Eilanden. Op El Hierro zul je geen boetieks of toeristische winkeltjes vinden. Sommige musea verkopen ambachtelijk gemaakte spullen en de zondagse markt van Tigaday is gezellig. Ook uitgaan is beperkt tot een aantal gelegenheden. Tasca El Chavelazo in het centrum van Valverde is de bekendste uitgaansgelegenheid. In de kelderbar draaien dj’s en wordt regelmatig livemuziek gespeeld. Alternatieven zijn de Fierro Lounge Club (Valverde) en de kleine maar zeer sfeervolle strandbar Kiosco Tacarón in La Restingna.

Eten en drinken in El Hierro

De keuken van de Canarische Eilanden is net even anders dan die van het Spaanse vasteland. Ook tijdens een vakantie op El Hierro vind je een aantal gezellige restaurants die lokale specialiteiten presenteren. Restaurants als Casa Carlos (El Mocanal), El Refugio (La Restinga) en La Taberna de la Villa (Valverde) zijn kleinschalig en bieden authentieke visgerechten. Een meer conventionele Spaanse keuken is te vinden in El Secreto (Valverde) dat een aparte kitschsfeer uitademt. Zoals in de rest van Spanje zijn er genoeg bars te vinden op El Hierro waar je een tapa krijgt bij je drankje. El Hierro kent zijn eigen frisse witte wijn, al is de productie beperkt.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur op El Hierro