Vakantie Costa del Sol

De zuidelijke Middellandse Zeekust van Spanje wordt gedomineerd door de Costa del Sol. Deze misschien wel oudste Spaanse vakantiekust is driehonderd kilometer lang en zowel in de zomer als de winter populair bij toeristen. Badplaatsen als Marbella en Torremolinos hoorden in de jaren veertig en vijftig bij de eerste vakantiebestemmingen van Spanje. De high society van destijds heeft plaatsgemaakt voor toerisme van alle niveaus. Het strand en de zee zijn echte publiekstrekkers, maar ook voor een culturele vakantie is de Costa del Sol uiterst geschikt. Vooral de landstreek Andalusië herbergt veel culturele schatten. De afwisselende natuur is eveneens adembenemend.

Vakanties aan de Costa del Sol 50

Plaatsen aan de Costa del Sol

Populaire plaatsen aan de Costa del Sol

Vakantie Torremolinos

Kies uit 12 accommodaties.

Bekijk deze regio (12)
Vakantie Torremolinos

Vakantie Fuengirola

Kies uit 3 accommodaties.

Bekijk deze regio (3)
Vakantie Fuengirola

Vakantie Benalmádena

Kies uit 12 accommodaties.

Bekijk deze regio (12)
Vakantie Benalmádena

Costa del Sol en cultuur

Een van de grotere steden aan de Costa del Sol is Marbella. De badplaats beschikt over een schilderachtig oud centrum met onder meer de oude Encarnaciónkerk. Ook het oostelijker gelegen Almeria is een bezoek meer dan waard. Erg imposant is de oude Morenvesting Alcazaba. Als je toch je vakantie aan de Costa del Sol doorbrengt, kun je ook meteen een dagtripje maken naar het binnenland. Bij de stad Granada staat het prachtige paleis Alhambra. Aangeraden wordt om vooraf te reserveren. Aan de kust is Fuengirola niet te missen. Mooie bezienswaardigheden zijn hier het Kasteel Sohail en de wijk Los Boliches.

Winkelen en uitgaan in de Costa del Sol

Om te shoppen kun je op vakantie aan de Costa del Sol in alle toeristische kustplaatsen terecht. De stadscentra zijn doorgaans de aangewezen plek en er zijn ook omvangrijke malls. De autovrije straat Calle San Miguel in Torremolinos heeft een keur aan boetieks en winkels. Grotere shoppingmalls zijn Malaga Plaza en Rosaleda bij de stad Malaga. Het grootste winkelcentrum van de regio is echter La Cañada in Marbella, terwijl je ook in de historische stadskern terecht kunt. Zowel Marbella als Torremolinos kennen een veelzijdig nachtleven met terrasjes, cafés en discotheken. In de grotere steden vind je eveneens talloze uitgaansgelegenheden.

Eten en drinken in de Costa del Sol

Spanje en de Costa del Sol stellen culinair gezien natuurlijk evenmin teleur. Vis, rijst, pasta en verschillende vleessoorten nemen centrale plaatsen in op de menukaarten van de restaurants. Het aanbod is vanzelfsprekend niet alleen beperkt tot de Spaanse keuken. Om het iedere toerist naar de zin te maken die een zonvakantie aan de Costa del Sol heeft geboekt, zijn alle smaken vertegenwoordigd. De horeca varieert daarmee van Italiaanse en Nederlandse eetgelegenheden tot Aziatische en Franse restaurants. Kenmerkend voor Torremolinos zijn de chiringuitos. In deze horecazaken op het strand worden verse vis en zeevruchten geserveerd.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Costa del Sol

Best beoordeelde vakanties

Hotel Meliá Costa del Sol


9.1

119 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Meliá Costa del Sol

Puerto Azul


8.7

88 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Puerto Azul

Iberostar Marbella Coral Beach


8.7

37 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Marbella Coral Beach

Foto's en Video Costa del Sol

  • Vakantie Torremolinos
  • Vakantie Fuengirola
  • Vakantie Benalmadena
  • Vakantie Marbella
  • Vakantie Nerja

Reistijd naar Costa del Sol

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Costa del Sol

Playacalida SPA

€ 350p.p.

Vertrek 02-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Playacalida SPA

Iberostar Marbella Coral Beach

€ 792p.p.

Vertrek 14-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

37 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Marbella Coral Beach

Hotel Marbella Playa

€ 459p.p.

Vertrek 14-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

79 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Marbella Playa

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook