Vakantie Costa del Azahar

In het noordoosten van Spanje ligt aan de Middellandse Zee de schitterende, maar nog relatief onbekende Costa del Azahar. In het Nederlands de Oranjebloesemkust. Naast de vele sinaasappelbomen vind je in deze streek ook olijf- en amandelbomen. De provincies Castellón en Valencia en een stukje van Alicante vallen onder deze mooie kuststrook. Een vakantie aan de Costa del Azahar is zeer geschikt voor toeristen die graag van ruimte, rust en ongerepte natuur willen genieten en daarnaast ook interessante dorpen en steden willen ontdekken.

Vakanties aan de Costa del Azahar

Plaatsen aan de Costa del Azahar

Costa del Azahar en cultuur

De kustlijn van de Costa del Azahar bestaat uit brede zandstranden, afgewisseld met rotswanden en kleinere baaien. Trek er sportief op uit tijdens je vakantie aan de Costa del Azahar en volg de prachtige wandel- en/of fietsroutes. Niet ver van Valencia ligt Montajenos met thermale warmwaterbronnen. Favoriet is de direct naast het dorpje gelegen Fuente de Los Baños, een helderblauwe waterbron met mineralen, verstopt tussen bergkloven die er een schilderachtig decor aan geven. Je kunt tijdens je vakantie aan de Costa del Azahar vele excursies maken naar de dorpen Peñíscola en Morella of naar de grotere steden Valencia en Barcelona. Vaar met een bootje op de ondergrondse rivier in de grotten bij Vall d’Uxio of bewonder de grotschilderingen in de grotten van Tirig in Vall Torta.

Winkelen en uitgaan in Costa del Azahar

Morella is een middeleeuwse stad op een berg, beschermd door stadsmuren. In de smalle steegjes tref je leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes aan. De oude stad van Peñíscola is gevestigd op een schiereiland en bestaat uit een oud en nieuw gedeelte. In het oude centrum tref je vooral veel souvenirwinkels aan, maar er zijn ook kledingzaken, schoenenwinkels en dergelijke. Op de top staat de burcht Papa Luna, vernoemd naar Paus Benedictus de dertiende. Je loopt er via een wirwar aan kleine straatjes, soms met trapjes naartoe. Het is een indrukwekkende bezienswaardigheid en daarom ook een must om te bezoeken tijdens je vakantie aan de Costa del Azahar. Het uitzicht is er langs alle kanten uniek te noemen. In Peñíscola kun je ook tot in de vroege uurtjes uitgaan.

Eten en drinken in Costa del Azahar

In de kleine vissersdorpjes kun je in de gezellige restaurants verse vis bestellen die dezelfde dag nog gevangen is. Het proberen van deze verse vis mag tijdens je vakantie aan de Costa del Azahar niet ontbreken. Je kunt op de terrasjes ook genieten van kleine hapjes (tapas) of andere heerlijke mediterrane gerechten. De Spaanse restaurants landinwaarts serveren ook typische Spaanse gerechten met gegrild vlees, konijn, lam, worst, kaas en soep. In Peñíscola heb je de keuze uit meer dan 60, voornamelijk Spaanse restaurants.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Costa del Azahar