Vakantie Costa de Huelva

In het uiterste zuidwesten van Spanje, tegen de grens met Portugal, ligt de provincie Huelva. Huelva maakt deel uit van de regio Andalusië. Hoewel Spanje-liefhebbers ook deze streek inmiddels ontdekt hebben, is het massatoerisme van een zonvakantie aan de Costa de Huelva ver te zoeken. Hier vind je natuur en cultuur, mooie goudgele stranden en duinen, helderblauwe baaien, typisch Spaanse huizen en gezellige terrasjes. En wist je dat Columbus zijn ontdekkingsreizen van hieruit begon? Huelva is via de snelweg in ongeveer een uur te bereiken vanaf Sevilla en vanaf het Portugese Faro, waar zich vliegvelden bevinden.

Vakanties aan de Costa de Huelva 4

Plaatsen aan de Costa de Huelva

Populaire plaatsen aan de Costa de Huelva

Costa de Huelva en cultuur

Het Nationaal Park Doñana is een uniek natuurgebied waar zoute en zoete moerassen het domein zijn van ontelbare (trek)vogels. Ook komen hier herten, lynxen en wilde zwijnen voor. Cultuur en historie staan vooral in het teken van de ontdekkingsreizen van Christoffel Columbus. Vlakbij de stad Huelva ligt het havenstadje Palos de la Frontera. Hier vind je replica's van de schepen Santa Maria, Niña en Pinta. Het klooster La Rábida ligt op loopafstand. Hier bereidde Columbus zijn ontdekkingsreizen voor. Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, telt een flink aantal historische gebouwen. Deze sfeervolle stad is een must voor cultuurliefhebbers, maar ook voor diegenen die tijdens hun vakantie aan de Costa de Huelva lekker willen winkelen.

Winkelen en uitgaan aan de Costa de Huelva

Huelva is een stad met gezellige terrasjes en een groot winkelaanbod. Je vindt er onder andere cadeauwinkels, winkels met Andalusische specialiteiten, kunstgalerieën en een modern winkelcentrum. De Costa de Huelva kent niet zo'n bruisend nachtleven als de andere costa's en vooral als je wat verder van de kust zit, ervaar je dat de horeca vooral op de lokale bevolking gericht is, wat natuurlijk zijn charme heeft. Heb je een zonvakantie aan de Costa de Huelva - direct aan de kust - geboekt, dan zul je tijdens het hoogseizoen voldoende internationaal georiënteerde uitgaansmogelijkheden hebben.

Eten en drinken aan de Costa de Huelva

Het Spaanse ontbijt is niet zo bijzonder, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de beide andere maaltijden. Bekend zijn de tapas, kleine hapjes om de trek tussendoor of vooraf te stillen. Ben je op vakantie aan de Costa de Huelva, dan zul je kunnen genieten van de specialiteiten van het Iberische varken. Dit heeft een nootachtige smaak, omdat dit scharrelvarken zich met eikels van de (kurk)eik voedt. Laat je maaltijd begeleiden door een lekkere Spaanse wijn of sherry uit een van de vele sherryhuizen uit de streek.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Costa de Huelva

Best beoordeelde vakanties

Iberostar Isla Canela


0

98 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Isla Canela

SENTIDO Garden Playanatural


8

38 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Garden Playanatural

SENTIDO Ama Islantilla


7.9

174 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Ama Islantilla

Foto's en Video Costa de Huelva

  • Vakantie Costa De Huelva
  • Vakantie Costa De Huelva 2
  • Vakantie Costa De Huelva 3
  • Vakantie Costa De Huelva 4
  • Vakantie Costa De Huelva 5

Reistijd naar Costa de Huelva

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Costa de Huelva

Playacartaya Spa Hotel

€ 607p.p.

Vertrek 02-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Playacartaya Spa Hotel

SENTIDO Ama Islantilla

€ 465p.p.

Vertrek 04-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

174 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Ama Islantilla

Iberostar Isla Canela

€ 711p.p.

Vertrek 13-09-2019
8 dagen
Half pension

98 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Isla Canela

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook