Vakantie Lloret de Mar

Lloret de Mar is een Spaanse badplaats aan de Costa del Maresme, niet ver van Barcelona en van bekende plaatsen als Malgrat de Mar en Blanes. Het leuke aan deze kustlijn is dat het landschap er heel afwisselend is: het binnenland is rustig, terwijl de kust bruist van het leven. Als toerist kun je je op vakantie in Lloret de Mar in beide gebieden goed vermaken: aan de brede zandstranden van Lloret de Mar, in de bijzondere stad Barcelona, in de winkelstraten van de badplaats of op een terrasje aan de Middellandse Zee.

Vakanties in Lloret de Mar 10

Accommodaties in Lloret de Mar

Lloret de Mar en cultuur

Lloret de Mar is niet alleen een plaats waar ontspanning en een vakantiegevoel voorop staan: je treft er ook interessante bezienswaardigheden. Een voorbeeld daarvan is de kerk van Sant Romà. In deze kerk zijn bouwstijlen van verschillende eeuwen terug te zien, zoals de Moorse tijd en de Renaissance. Op het kasteel van Sant Joan heb je een fantastisch uitzicht over de kustlijn van Lloret de Mar en natuurlijk over de zee. Het oude centrum van de plaats verdient zeker je aandacht tijdens een strandvakantie in Lloret de Mar. Dwaal door de smalle straatjes en vergeet ook de tuinen van Santa Clotilde niet, waar je heerlijk kunt ontspannen.

Winkelen en uitgaan in Lloret de Mar

Een zonvakantie in Lloret de Mar is niet compleet zonder het uitgaansleven van de bruisende badplaats te verkennen. De neonlichten van de plaats maken een avond in de hoofdstraat een belevenis: je vindt hier veel verschillende kroegen, discotheken en clubs. Denk bijvoorbeeld aan Colossos of aan Moef Gaga, waar bekende dj's draaien. Winkelen kun je in Lloret de Mar op de markt die dagelijks georganiseerd wordt, maar ook in de vele outlets die de plaats telt. Daarvan vind je maar liefst de helft, dat zijn er 500, in het historische gedeelte!

Eten en drinken in Lloret de Mar

Omdat Lloret de Mar gericht is op toeristen kun je er alles krijgen wat je thuis ook zou willen eten. Pizza, pasta, Aziatische lekkernijen maar ook Hollandse snacks: je vindt hier van alles. Wil je tijdens je zonvakantie in Lloret de Mar ook van de Spaanse keuken proeven, dan zit je hier goed. Catalonië, het gebied waarin Lloret de Mar ligt, heeft een kooktraditie waarvan je geen spijt krijgt: op een terrasje aan de kust smaken stukjes chorizo, paella, tapas met olijven en brood met tomaten nog veel lekkerder. Later op de avond leent Lloret de Mar zich goed voor een cocktail, want aan de hoofdstraat van de plaats zijn verschillende hippe bars gesitueerd.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Lloret de Mar

Best beoordeelde vakanties

Rosamar Maxim


8

70 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Rosamar Maxim

Evenia Olympic Suites


8.5

171 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Evenia Olympic Suites

Evenia Hotel Olympic Suites & Spa


7.7

171 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Evenia Hotel Olympic Suites & Spa

Reistijd naar Lloret de Mar

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 02:30 uur
  • Transfertijd naar Lloret de Mar: 01:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Lloret de Mar

Evenia Hotel Olympic Park & Spa

€ 216p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Half pension

254 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Evenia Hotel Olympic Park & Spa

Evenia Hotel Olympic Suites & Spa

€ 246p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Half pension

171 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Evenia Hotel Olympic Suites & Spa

Evenia Hotel Olympic Garden & Spa

€ 234p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Half pension

144 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Evenia Hotel Olympic Garden & Spa

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook