Vakantie Pineda de Mar

Pineda de Mar is een kustplaats aan de zuidkant van Costa Brava en ligt op slechts 55 kilometer van het centrum van Barcelona. Naast een oorspronkelijke wijk met een centrum waarin verscheidene Nederlandse bars en restaurants gevestigd zijn, heeft de plaats een deel met voornamelijk akkergrond waar verse producten gekocht kunnen worden. Daarnaast is er de wijk Pueblo Nuevo, ofwel nieuwe stad, met een eigen centrum en het prachtige natuurpark Montnegre, waar je mooie wandelingen kunt maken. Tijdens je vakantie Pineda de Mar kun je diverse watersporten beoefenen zoals zeilen, scubaduiken en surfen. De badplaats ligt in zijn geheel uitgestrekt langs de kust en heeft een groene omgeving met veel parken en speeltuinen.

Vakanties in Pineda de Mar

Accommodaties in Pineda de Mar

Pineda de Mar en cultuur

Ook cultuurliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken tijdens een vakantie Pineda de Mar. Zo kun je rechts van de Hortsavinyà snelweg het Romeinse aquaduct bekijken dat gebouwd is in de tweede en derde eeuw na Christus. Op de heuvel van Montpalau is daarnaast de ruïne van het Montpalaukasteel te bezichtigen, deze vesting werd halverwege de elfde eeuw gebouwd. Ook het oude stenen huis Can Jalpí, daterend uit de veertiende eeuw, is een bezoek meer dan waard. De kerk van Santa Maria bestaat al sinds de tiende eeuw, maar is opnieuw opgebouwd en het huidige bouwwerk is terug te leiden naar de veertiende eeuw, aangebouwd in de achttiende eeuw. Naast deze bezienswaardigheden zijn er nog tal van imposante plaatsen en bouwwerken, waaronder de kapel van Sant Antoni, de toren van Sant Jaume en de Merolatoren.

Winkelen en uitgaan in Pineda de Mar

Pineda de Mar beschikt over prima restaurants en bars, waaronder ook Nederlandse uitgaansmogelijkheden. Visrestaurants zijn erg populair in de regio en bovendien erg betaalbaar. Tijdens je vakantie Pineda de Mar kun je zeker ook genieten van het nachtleven, maar in de plaats zelf is dit een nogal rustige aangelegenheid. Ben je een liefhebber van bewogen avonden, dan kun je daarom het beste richting het dichtbij gelegen Lloret de Mar reizen voor een enthousiastere avond uit. Voor families en liefhebbers van een ontspannen vakantie is het rustige nachtleven een pre.

Eten en drinken in Pineda de Mar

In Pineda de Mar kun je genieten van zowel de nationale als internationale keuken. De restaurants in de kustplaats zijn van prima kwaliteit en over het algemeen heel betaalbaar. Lokaal is er volop vraag naar visgerechten, wat dan ook zeer aan te raden is tijdens je vakantie Pineda de Mar. De Catalaanse keuken biedt naast heerlijk bereidde vis en schaaldieren ook tortilla, olijven, kaas en diverse tapas, wat uitstekend samengaat met een van de goede Catalaanse wijnen. Ook de nagerechten zijn van hoge kwaliteit, zoals de crema Catalana. De overheerlijke keuken van de streek zal zeker bijdragen aan de prachtige herinneringen die je aan je Pineda de Mar vakantie zult hebben.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Pineda de Mar

Best beoordeelde vakanties

Sumus Stella & Spa


9

274 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Sumus Stella & Spa

Hotel Golden Taurus Park Resort


8.6

380 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Golden Taurus Park Resort

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Pineda de Mar

Hotel Golden Taurus Park Resort

€ 217p.p.

Vertrek 05-10-2019
8 dagen
Half pension

380 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Golden Taurus Park Resort

Sumus Stella & Spa

€ 182p.p.

Vertrek 12-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

274 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Sumus Stella & Spa

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook