Vakantie Sloveense Rivièra

Het aan de Adriatische Zee gelegen Slovenië ligt te midden van Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië. De kustlijn van Slovenië is, met zijn 46 kilometer, een van de kortste van het Mediterrane gebied. Deze kustlijn, beter bekend als de Sloveense Rivièra, is een perfecte plaats voor een relaxte vakantie. Het heldere blauwe water van de Adriatische Zee is een waar paradijs voor watersporters. Voor de pure strandliefhebber is een vakantie aan de Sloveense Rivièra wellicht minder geschikt. Alleen in de stad Portoroz zijn enkele zogenaamde betonstranden en is er een kunstmatig zandstrand aangelegd. De rest van de rivièra bestaat uit baaien met kiezelstranden en rotsen.

Vakanties aan de Sloveense Rivièra

Plaatsen aan de Sloveense Rivièra

Sloveense Rivièra en cultuur

Op zijn vrije dag trekt de Sloveen er graag op uit met het gezin. Slovenië beschikt dan ook over een uitgebreid netwerk aan goed uitgezette wandel- en fietsroutes. Tijdens een vakantie aan de Sloveense Rivièra hoeft men zich allerminst te vervelen. De architectuur is een mooie mix van sierlijk Venetiaans en robuust Kroatisch. Met name de oude binnenstad van het uit de middeleeuwen daterende Piran is een van de best bewaarde culturele monumenten aan de Adriatische Zee. Zoek je een meer mondaine sfeer, dan is de haven van Portoroz de aangewezen plaats.

Bezienswaardigheden aan de Sloveense Rivièra

Hoewel de kustlijn maar kort is, zijn er genoeg interessante bezienswaardigheden om je vakantie aan de Sloveense Rivièra onvergetelijk te maken. Het beeldenpark in Seca bijvoorbeeld, met zijn sculpturen uit Istrisch marmer. Op een kleine kilometer afstand van Piran bevinden zich de dorpjes Fiesa en Strunjan. Rond Fiesa ligt een mooi wandelgebied dat bekendstaat om zijn zeldzame soorten flora en fauna. Het iets verderop gelegen Strunjan kenmerkt zich door eeuwenoude zoutpannen en oesterkwekerijen. In het oude stadsgedeelte van het voormalige eilandje Izola bevinden zich het Besenghi degli Ughi paleis en de St. Mauruskerk met een mooie collectie schilderijen.

Omgeving

Het achterland van Sloveense Rivièra wordt gekenmerkt door geurende fruitgaarden en charmante dorpjes. De belangrijkste steden aan de kust zijn Piran, Izola, Koper en Portoroz. Hiervan wordt Piran het meest romantisch genoemd en is Portoroz het meest toeristisch. Altijd leuk om tijdens een vakantie aan de Sloveense Rivièra eens kennis te maken met twee verschillende werelden. De korte kustlijn van Slovenië herbergt ook het langste onbebouwde stuk kust van de hele Golf van Triëste. Dat is het natuurgebied nabij Strunjan. Daar bevindt zich ook de 80 meter hoge flyshmuur die op veel foto's van de Sloveense Rivièra afgebeeld staat.

Taal

De officiële taal in Slovenië is het Sloveens. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Slovenië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Slovenië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Slovenië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Slovenië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Slovenië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/slovenie/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Slovenië veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur aan de Sloveense Rivièra

Best beoordeelde vakanties

San Simon Hotel Resort


7.2

82 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

San Simon Hotel Resort

Bernardin Resort


6.7

33 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Bernardin Resort

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Sloveense Rivièra

San Simon Hotel Resort

€ 214p.p.

Vertrek 12-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

82 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

San Simon Hotel Resort

Bernardin Resort

€ 180p.p.

Vertrek 26-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

33 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Bernardin Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook