Vakantie Sloveense Alpen

Slovenië is een een van de acht landen waarover het Alpengebied zich uitstrekt. In het noorden van het land bevinden zich de Karawanken en de Kamnische Alpen die westwaarts overgaan in de Julische Alpen. De Sloveense Alpen staan bekend als een prachtig ongerept gebied waar de industrialisatie nog geen vat op heeft gekregen. Het landschap kenmerkt zich door snelstromende rivieren, indrukwekkende watervallen, heldere gletsjermeren, beboste valleien en grillige bergtoppen. Aangezien de plaatselijke bevolking eveneens graag zijn vakantie in de Sloveense Alpen doorbrengt, zijn de wegen goed bewegwijzerd en is er een groot aanbod aan allerhande outdoorfaciliteiten.

Vakanties in de Sloveense Alpen

Plaatsen in de Sloveense Alpen

Sloveense Alpen en cultuur

De Sloveense Alpen zijn als vakantiebestemming voornamelijk geliefd vanwege de rust en ongerepte natuur. In de meeste plaatsen zal je tijdens je vakantie in de Sloveense Alpen daarom alleen het meest hoognodige vinden. Om te shoppen of te stappen ben je aangewezen op de hoofdstad Ljubljana. Waar het in de pittoreske bergplaatsjes echter niet aan ontbreekt, zijn gezellige cafés en restaurants. De Sloveense keuken is zeer gevarieerd en het zal je verbazen over wat men allemaal kan bereiden uit een op het eerste gezicht eenvoudig product. Afgezien van wat broodjes en wraps tref je er dan ook weinig fastfood aan.

Bezienswaardigheden in de Sloveense Alpen

Het nationaal park Triglav is zonder meer de grootste trekpleister van het gebied. De top van de berg Triglav, waarnaar het park vernoemd is, is met 2.864 meter ook meteen het hoogste punt van de Julische Alpen. Het park herbergt de meest bezochte watervallen, Pericnik, Savica en Govic, alsook het grootste meer van Slovenië, het Bohinjmeer. Wat je ook tijdens je vakantie in de Sloveense Alpen niet mag overslaan, is een bezoek aan het sprookjesachtige meer van Bled. In het meer ligt een eilandje met een pittoresk kerkje. Het eilandje kan je bezoeken en rond het meer ligt een mooie wandelroute.

Omgeving

De Sloveense Alpen ontdek je het beste met een auto. In het gebied rijden enkele interlokale bussen, maar met een auto kom je overal veel makkelijker. In de vallei van de rivier Soca liggen de plaatsen Tolmin, Kobarid en Bovec. Stuk voor stuk plaatsen waar je volop faciliteiten vindt voor avontuursporten. Wil je niet elke dag van je vakantie in de Sloveense Alpen actief bezig zijn, dan is een bezoekje aan het kleine middeleeuwse stadje Radovljica een mooi intermezzo. Het stadje herbergt enkele interessante musea en staat bekend om zijn rijke culinaire aanbod.

Taal

De officiële taal in Slovenië is het Sloveens. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Slovenië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Slovenië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Slovenië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Slovenië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Slovenië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/slovenie/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Slovenië veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Sloveense Alpen

Best beoordeelde vakanties

Hotel & Château Lambergh


9.6

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel & Château Lambergh

Bohinj Eco Hotel


8.6

20 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Bohinj Eco Hotel

Hotel Astoria Bled


9

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Astoria Bled

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Sloveense Alpen

Hotel & Château Lambergh

€ 271p.p.

Vertrek 12-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

6 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel & Château Lambergh

Bohinj Eco Hotel

€ 444p.p.

Vertrek 19-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

20 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Bohinj Eco Hotel

Hotel Astoria Bled

€ 315p.p.

Vertrek 19-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Astoria Bled

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook