Vakantie Sloveens Binnenland

Slovenië is gelegen aan de Adriatische Zee. Het land grenst in het noorden aan Oostenrijk, in het oosten aan Hongarije en in het zuiden aan Kroatië. Het binnenland van Slovenië is niet groot, maar wel enorm overweldigend. Iedereen die op vakantie in het Sloveens binnenland gaat, zal verwonderd zijn van de prachtige natuur en de vele activiteiten die er mogelijk zijn. De bergen zijn in de winter populair bij de wintersporters en in de zomer bij de wandelaars en mountainbikers. Het waterrijke land biedt ook tal van mogelijkheden op het gebied van watersport. Cultuurliefhebbers zullen ruimschoots aan hun trekken komen in de oude steden en pittoreske dorpjes met archeologische vondsten en historische monumenten.

Vakanties in het Sloveens Binnenland

Plaatsen in het Sloveens Binnenland

Sloveens Binnenland en cultuur

Het grondgebied van Slovenië bestaat al sinds de prehistorie. De oudste sporen van de eerste mens in het gebied zijn gevonden in een grot bij Loza pri Orehku. Veel archeologische vondsten kun je bezichtigen in Most na Soči. In verschillende dorpen vind je nog overblijfselen uit de Romeinse tijd. In de hoofdstad Ljubljana bevinden zich historische overblijfselen van over een periode van vier eeuwen. Het is daarom ook bijna vanzelfsprekend deze stad te bezoeken tijdens je vakantie in het Sloveens binnenland. Celje is een oude stad die beschikt over de meeste antieke en middeleeuwse schatten en is dan ook een aanrader voor de fan van historische architectuur.

Bezienswaardigheden in het Sloveens Binnenland

De oude steden van Slovenië zijn relatief klein en hebben allemaal hun eigen charme. Ze hebben een rijk aanbod aan historische waarde. Elke stad heeft zijn eigen, kenmerkende schoonheid. Mooie steden om te bezoeken zijn Maribor, Ptuj, Celje, Kamnik, Bled en het kleine stadje Radovljica. De meeste bezienswaardigheden vind je in de hoofdstad Ljubjana. De stad is niet zo groot, maar is wel van alle markten thuis. Cultuur, theater, galerijen en historische architectuur, het is er allemaal ruimschoots aanwezig. Tijdens je vakantie in het Sloveens binnenland heb je veel afwisseling tussen het authentieke karakter van de dorpen en het indrukwekkende karakter van de prachtige natuur.

Omgeving

Slovenië is een dichtbebost land en de bevolking is altijd zeer zuinig geweest op bebossing. Je vindt er nog spectaculaire oerbossen, waarvan de mooiste te vinden zijn nabij Kočevje. In de bossen leven bijzondere, maar ook gevaarlijke dieren, zoals de bruine beer, de lynx, de wolf en het wilde zwijn. Slovenië beschikt over veel karstgebieden. Zo’n gebied is een plek waar bijzondere verschijnselen zijn voortgekomen uit de oplossing van kalksteen en water. In het Stiermarkse karstgebied ten noorden van Šempeter v Savinjski Dolini ligt een van de mooiste grotten, genaamd Jama Pekel. Het is een grot met de hoogste ondergrondse waterval in Slovenië en dus een echte aanrader om te aanschouwen tijdens je vakantie in het Sloveens binnenland.

Taal

De officiële taal in Slovenië is het Sloveens. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Slovenië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Slovenië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Slovenië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Slovenië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Slovenië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/slovenie/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Slovenië veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in het Sloveens Binnenland

Best beoordeelde vakanties

Thermana Park Laško


8.8

55 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Thermana Park Laško

Eco Resort Terme Snovik


7

70 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Eco Resort Terme Snovik

Happy Camp - Camping Terme Catež


6.3

453 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Terme Catež

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Sloveens Binnenland

Happy Camp - Camping Terme Catež

€ 156p.p.

Vertrek 21-09-2019
8 dagen
Logies

453 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Terme Catež

Thermana Park Laško

€ 438p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

55 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Thermana Park Laško

Eco Resort Terme Snovik

€ 240p.p.

Vertrek 19-10-2019
8 dagen
Logies

70 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Eco Resort Terme Snovik

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook