Vakantie Slovenië

Slovenië is een van de minder bekende vakantiebestemmingen van Europa. Het kleine land aan de Adriatische kust grenst in het noorden aan Oostenrijk en in het Zuiden aan Kroatië. Ook Italië en Hongarije zijn buurlanden. Het landschap bestaat een en al uit hoogteverschillen. Dat zorgt ervoor dat je tijdens je vakantie in Slovenië meer kan dan alleen relaxen. In de ongerepte natuur zijn er volop gelegenheden om de wandelen, fietsen, raften, kanoën en bergwandklimmen. In de winter kan je er ook prima skiën. Doordat de Slovenen zelf ook graag eropuit trekken, zijn er overal goed uitgezette routes, recreatiefaciliteiten en overnachtingsplaatsen.

Vakanties in Slovenië

Regio's in Slovenië

Populaire regio's in Slovenië

Slovenië en cultuur

Tijdens je vakantie in Slovenië zal je het meteen opvallen dat de Oostenrijks-Hongaarse barokstijl overheerst in het binnenland. De bouwstijl in de kuststeden Piran, Izola en Koper is daarentegen puur Venetiaans. Dat reden daarvan is dat de Sloveense rivièra ooit tot het handelsgebied van Venetië behoorde. Slovenië is een praktiserend katholiek land met een groot aantal goed onderhouden kerken. Het land staat daarnaast bekend om zijn beeldende kunst. Veel kloosters die in onbruik zijn, worden dan ook ingericht als expositieruimte. In het plaatsje Seca vind je een beeldentuin met kunstwerken gebeeldhouwd uit het fameuse Istrische marmer.

Bezienswaardigheden in Slovenië

Het meest in het oog springend in Slovenië is de overweldigende natuur. In de lagere delen langs de kust zijn het voornamelijk wijn- en olijfgaarden die de toon zetten. De hoger gelegen gebieden zijn bedekt met uitgestrekte loof-en naaldbossen. Daarnaast vind je mooie steden te over in het Adriatische land. Piran is een stad die je tijdens je vakantie in Slovenië eigenlijk niet mag overslaan. De geschiedenis van de kustplaats gaat terug tot de middeleeuwen en die sfeer is nog goed te proeven. Het meer van Bled en de omgeving daarrond is een perfect gebied voor een heerlijke wandeling. Schitterende foto's zijn gegarandeerd.

Omgeving

Het is een goed idee om voor je vakantie in Slovenië een auto te huren. De wegen en bewegwijzering zijn goed. Zoals eerder gezegd, is de Sloveen zelf ook een dagjesmens en zijn recreatie- en sportaccommodaties goed onderhouden. Wil je na alle kastelen, kerken en stadspleinen wel eens wat anders, dan is de vallei van de rivier Soca een ware verademing. De vallei biedt mogelijkheden te over voor outdoorsporten en de ruige bergen van de Julische Alpen geven je de indruk in een totaal andere wereld terecht te komen.

Taal

De officiële taal in Slovenië is het Sloveens. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Slovenië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Slovenië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Slovenië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Slovenië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Slovenië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/slovenie/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Slovenië veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel & Château Lambergh


9.6

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel & Château Lambergh

Bohinj Eco Hotel


8.6

20 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Bohinj Eco Hotel

Hotel Astoria Bled


9

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Astoria Bled

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Slovenië

Hotel & Château Lambergh

€ 271p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

6 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel & Château Lambergh

Happy Camp - Camping Terme Catež

€ 156p.p.

Vertrek 14-09-2019
8 dagen
Logies

449 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Happy Camp - Camping Terme Catež

Bohinj Eco Hotel

€ 444p.p.

Vertrek 05-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

20 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Bohinj Eco Hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook