Vakantie Senegal

Of je nu voor de zon op vliegvakantie naar Senegal gaat, voor de fraaie natuur of voor de kleurrijke cultuur, je bent verzekerd van een gastvrije ontvangst door de lokale bevolking. Dankzij het toerisme ziet Senegal de kans om unieke ecosystemen in stand te houden in beschermde natuurgebieden die anders plaats zouden moeten maken voor land- of bosbouw. Over duurzaamheid gesproken! Senegal heeft kilometers schone zandstranden waar de zon altijd schijnt. Lokale gidsen nemen je graag mee op excursies waarop je kennis kunt maken met de natuur, de cultuur en het koloniale verleden.

Vakanties in Senegal

Regio's in Senegal

Populaire regio's in Senegal

Senegal en cultuur

Senegal is een prachtige, maar ook avontuurlijke bestemming voor vakantie. Het West-Afrikaanse land heeft haar bezoekers veel te bieden; een heerlijk warm klimaat, mooie stranden en prachtige natuurgebieden. Je kunt tijdens je vakantie dus enkel genieten van het prachtige weer, maar je kunt bijvoorbeeld ook op een avontuurlijke safari of wandeling. Toerisme is tegenwoordig de belangrijkste factor die de Senegalese economie draaiend houdt. Doe daarom gerust mee aan enkele van de vele excursies. Bij sommige ligt de nadruk op cultuur, bij andere op de prachtige omgeving. Bezoek vooral ook enkele van de nationale parken. Die worden namelijk in stand gehouden dankzij hun inkomsten van bezoekers. Zo kun je met een gerust geweten genieten van je vakantie in Senegal.

Winkelen en uitgaan in Senegal

Houd je van winkelen, dan zul je op je vakantie in Senegal met veel plezier rondlopen in Village Artisanal de Saly. Hier vind je allerlei cadeauwinkels en speciaalzaken. Zoek je bijvoorbeeld een djembé om als souvenir mee naar huis te nemen, dan zul je die hier zeker vinden. Ook in Somone zijn veel op toeristen gerichte, kleine winkeltjes te vinden. Voor het echte nachtleven moet je in Dakar zijn. Vooral Barra Mundi is een aanrader. Hier word je als een vip ontvangen in een fraai ingerichte ruimte. In Complexe Loisir Five is het allemaal iets eenvoudiger maar wel gezellig.

Eten en drinken in Senegal

Op vakantie in Senegal is het heel gewoon om te ontbijten met croissants, stokbrood en diverse soorten kaas. Ook als je naar een restaurant gaat, heb je vooral keuze uit Franse gerechten. Dat heeft natuurlijk te maken met de eeuwenlange Franse aanwezigheid in Senegal, waardoor de traditionele gerechten zoals kip met rijst en een sausje op de achtergrond raakten. Daarnaast kun je aan de kust enorm veel soorten verse vis eten, zoals kreeft, oesters en garnalen. Drink er een glas bissap bij, het nationale drankje dat gemaakt wordt van hibiscus, water en suiker. Bierliefhebbers moeten de streekspecialiteit Flag beer proberen.

Taal

De officiële taal in Senegal is het Frans. Echter 80% van de bevolking spreekt Wolof. In de grote steden en toeristische gebieden kun je vaak ook terecht met Engels.

Geldzaken

Senegal heeft als betaalmiddel de CFK frank. Op de luchthaven, in de grote steden en toeristische gebieden zijn er voldoende geldautomaten.

Visum en paspoort

Voor een reis naar Senegal dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkeer in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor Senegal is geen visum nodig.

Vaccinatie

Voor Senegal is een cholerastempel verplicht als je over land binnenkomt. Andere vaccinaties worden wel aangeraden, maar zijn niet verplicht. Neem contact op met je huisarts of de plaatselijke GGD; bij deze instanties kunnen ze je de meest recente informatie geven over gezondheidsvoorzorgsmaatregelen.

Elektriciteit

De netspanning in Senegal is 230 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Senegal 2 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het in Senegal 1 uur vroeger.

Alarmnummer

Senegal heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 17, voor ambulance 1515 en voor brandweer 18

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/senegal/

Kraanwater

Het kraanwater in Senegal is niet drinkbaar. Eet ook geen maaltijden die met kraanwater zijn bereid. Flessen drinkwater zijn vrijwel overal verkrijgbaar en niet duur.

Foto's en Video Senegal

  • Vakantie Senegal 2
  • Vakantie Senegal 3
  • Vakantie Senegal 4
  • Ons1hif8tlu