Vakantie Funchal

Madeira is een eiland dat tot het grondgebied van Portugal behoort. Ondanks dat het op 1.000 kilometer van het Portugese vasteland in de Atlantische Oceaan ligt, kun je er dus gewoon met de euro betalen. Madeira heeft een aantal stranden, maar vooral het karakteristieke bergachtige binnenland is bijzonder. Vanwege de talloze bloemensoorten die hier in het wild groeien wordt Madeira ook wel het Bloemeneiland genoemd. Aan de toeristische zuidkust van het eiland ligt de hoofdstad Funchal. Een vakantie in Funchal is ideaal voor wandel- en natuurliefhebbers. De 100.000 inwoners tellende plaats heeft vooral kiezelstranden, maar er zijn diverse watersportmogelijkheden.

Vakanties in Funchal 22

Accommodaties in Funchal

Funchal en cultuur

Naast het uitgebreide netwerk aan wandelpaden waarover het eiland beschikt, kun je er ook de nodige cultuur bekijken. Vooral Funchal heeft diverse bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Heel mooi is bijvoorbeeld de kathedraal Sé do Funchal, die tegelijkertijd een van de oudste bouwwerken van Madeira is. Hij werd begin zestiende eeuw gebouwd. Uit dezelfde tijd stamt het Paleis van São Lourenço, dat oorspronkelijk een fort was. Op vakantie in Funchal mag je ook de parken en botanische tuinen niet vergeten. In de stad vind je onder andere het park Santa Catarina, de Presidential Palace Garden en de tropische tuinen van Monte Palace.

Winkelen en uitgaan in Funchal

Over het winkelaanbod van Funchal hoef je je geen zorgen te maken. In het bijzonder het Caniçoplein is wat dat betreft aan te raden. Hier zijn talloze leuke souvenirwinkels gevestigd, maar er zijn ook veel mode-, schoenen- en lederwarenzaken. Verder is er zes keer per week een markt. Bezoek je tijdens je vakantie in Funchal liever een grote mall, dan ben je bij Forum Madeira of MadeiraShopping aan het juiste adres. Uitgaan kan in en rond het centrum. Hier zijn verschillende terrassen, cafés, pubs, taveernes, wijnbars en discotheken te vinden. Funchal beschikt tevens over een casino.

Eten en drinken in Funchal

Hoewel Madeira en Funchal officieel Portugees zijn, heeft zich sinds de vijftiende-eeuwse kolonisatie van het eiland een afzonderlijke cultuur ontwikkeld. Die komt ook terug in de keuken van Madeira. Zo heeft het eiland met de madeirawijn een geheel eigen soort dessertwijn, die tegenwoordig een internationaal bekende specialiteit is. En waar Portugal bacalhau als kenmerkend gerecht heeft, staat in Madeira espada (zwarte degenvis) op het menu. Traditioneel eten op vakantie in Funchal kan in diverse horecagelegenheden, maar je vindt er ook de internationale keuken. Het stadje heeft onder andere Argentijnse, Italiaanse, Franse en Indiase restaurants.

Taal

De officiële taal in Portugal is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Portugal heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Portugal heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Portugal zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Portugal is 230 volt.

Tijdsverschil

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Portugal bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/portugal/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Funchal

Best beoordeelde vakanties

Hotel Porto Mare


9.9

41 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Porto Mare

Hotel The Cliff Bay


9.5

79 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel The Cliff Bay

Appartementen en hotel Golden Residence


9.3

53 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen en hotel Golden Residence

Reistijd naar Funchal

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:00 uur
  • Transfertijd naar Funchal: 00:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Funchal

Madeira Panoramico

€ 1.162p.p.

Vertrek 27-07-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

56 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Madeira Panoramico

Savoy Palace

€ 2.215p.p.

Vertrek 30-07-2019
15 dagen
Logies en ontbijt

Savoy Palace

Pestana Ocean Bay All inclusiv

€ 1.195p.p.

Vertrek 06-08-2019
8 dagen
All inclusive

Pestana Ocean Bay All inclusiv

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook