Vakantie Lissabon

Lissabon, de stad van de fadomuziek en Vasco da Gama. Hete, droge zomers en zachte winters. Als je cultuur en traditie met zon wilt combineren is een vakantie naar Lissabon echt iets voor jou. Ben je meer het type om lekker te shoppen en tot in de kleine uurtjes het feestbeest uit te hangen, ook dan is Lissabon de ideale vakantiebestemming. Vooral liefhebbers van luxe en design kijken in Lissabon hun ogen uit.

Vakanties in Lissabon 11

Plaatsen in Lissabon

Populaire plaatsen in Lissabon

Vakantie Estoril

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Estoril

Lissabon en cultuur

Lissabon, de hoofdstad en grootste stad van Portugal, kan bogen op een lange geschiedenis en is dan ook rijk aan bezienswaardigheden. Volgens een legende is de stad gesticht door de Griekse held Odysseus. Volgens historici is de stad rond 1200 v.Chr. begonnen als Fenicische handelspost en is de stad in de loop der eeuwen door diverse machthebbers veroverd, met wisselende gevolgen voor de betekenis van Lissabon als handelscentrum. Het Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos, waar ontdekkingsreiziger Vasco da Gama begraven ligt, en de Torre de Belém zijn beide werelderfgoed. Er zijn diverse musea en parken. In de wijk Alfama zijn veel fadohuizen: kleine restaurantjes waar je op je vakantie naar Lissabon van de traditionele fadomuziek geniet.

Winkelen en uitgaan in Lissabon

Als je op je vakantie naar Lissabon gezellig wilt shoppen, moet je in het oude centrum zijn. Daar kun je heerlijk slenteren door de oude straatjes en steegjes. Maar er zijn ook diverse overdekte shoppingmalls, zowel in de stad zelf als in de omgeving. Daar kun je eindeloos winkelen en achteraf neerstrijken op een terrasje. Voor luxe artikelen moet je op de Avenida da Liberdade zijn, ook wel de Champs-Elysees van Lissabon genoemd. Het uitgaansleven gaat door tot in de kleine uurtjes. Rond de rivier aan de Avenida 24 de Julho vind je veel dansgelegenheden, trendy clubs en kleinere bars met livemuziek.

Eten en drinken in Lissabon

In elke straat tref je wel een terrasje waar je lekker in de buitenlucht een verse croissant of een lichte maaltijd kunt eten. Een van de gastronomische specialiteiten die je op je vakantie naar Lissabon beslist geproefd moet hebben, is de pastél de Belém: een klein, zoet gebakje, een beetje vergelijkbaar met met crème brûlée of crema catalana. Het heeft een romige vulling en wordt geflambeerd met rietsuiker en kaneel. Je eet het warm. Het gebakje is in de loop van de negentiende eeuw uitgevonden door monniken. Het recept wordt door de fábrico dos Pastéis de Belém in Lissabon zorgvuldig geheim gehouden.

Taal

De officiële taal in Portugal is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Portugal heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Portugal heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Portugal zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Portugal is 230 volt.

Tijdsverschil

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Portugal bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/portugal/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Lissabon

Best beoordeelde vakanties

Jupiter Lisboa


0

9 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Jupiter Lisboa

Expo Astoria Hotel


8.7

28 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Expo Astoria Hotel

Roma


8.7

17 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Roma

Foto's en Video Lissabon

  • Vakantie Estoril

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Lissabon

Lutecia Smart Design Hotel

€ 676p.p.

Vertrek 27-10-2019
8 dagen
Logies

Lutecia Smart Design Hotel

Turim Alameda

€ 577p.p.

Vertrek 29-10-2019
8 dagen
Logies

7 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Turim Alameda

My Story Hotel Rossio

€ 840p.p.

Vertrek 29-10-2019
8 dagen
Logies

My Story Hotel Rossio

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook