Vakantie Vilamoura

Voor het mooiste weer in Portugal moet je aan de Algarvekust in het zuiden van het land zijn. Met drieduizend zonuren per jaar, weinig neerslag en een gemiddelde zomertemperatuur van 26 graden Celsius overdag is het klimaat er aangenamer dan het koelere en nattere Noord-Portugal. De Algarve kan elk jaar dan ook rekenen op miljoenen vakantiegangers. Halverwege de grotere badplaatsen Albufeira en Faro ligt het stadje Vilamoura. Het is vanaf de jaren zestig ontstaan uit een klein havenplaatsje en is tegenwoordig een van de grootste Europese toeristenoorden. Sporten en zonnen zijn de geliefde bezigheden tijdens een vakantie in Vilamoura.

Vakanties in Vilamoura 3

Accommodaties in Vilamoura

Vilamoura en cultuur

De golfcultuur is goed doorgedrongen in Vilamoura. In de buurt van het stadje bevinden zich meerdere golfbanen, zodat je steeds een andere omgeving kunt vinden als je een partijtje wilt spelen. Andere populaire activiteiten zijn duiken, tennissen, waterskiën, parasailing, windsurfen en jetskiën. Culturele bezienswaardigheden zijn de Romeinse overblijfselen van Cero da Vila, waar onder meer ruïnes van badhuizen staan. Je vindt er tevens een klein museum. Ontdek je op vakantie in Vilamoura liever de flora en fauna, dan kan dat ook. Rond het plaatsje zijn diverse water- en vogelrijke natuurgebieden. Verder vind je er het attractiepark Aqualand en de kartbaan Karting Algarve.

Winkelen en uitgaan in Vilamoura

De hotels en toeristenresorts van Vilamoura dragen als kwaliteitsaanduiding doorgaans meer sterren dan die in de omringende plaatsen. Dit hogere niveau zie je terug in het winkelaanbod van het Zuid-Portugese vakantieparadijs. Zo zijn er opvallend veel luxe modeboetieks gevestigd en ontbreken ook juweliers niet. De haven is het middelpunt van het winkelgebied. Shoppingmalls op vakantie in Vilamoura kun je bij het nabijgelegen Faro vinden, waar onder andere Forum Algarve staat. Als je wilt uitgaan zijn er bij de haven van Vilamoura talloze cafés, clubs en discotheken te vinden. Het plaatsje heeft ook een casino.

Eten en drinken in Vilamoura

Van oudsher is Portugal een echt visland, wat met een achthonderd kilometer lange kustlijn natuurlijk niet verwonderlijk is. De nationale vis is kabeljauw, die gedroogd wordt gegeten als bacalhau. Er zijn talloze manieren om bacalhau klaar te maken. Enkele bekende gerechten zijn bacalhau com todos (kabeljauw met ei, kool, wortel en andere groentes) en bacalhau com natas (soort quiche met kabeljauw, aardappel, ui en room). Portugal kent natuurlijk ook vleesgerechten, zoals cozido à portuguesa (varkensvlees, rundvlees en worst met groente). Portugese restaurants zal je tijdens een vakantie in Vilamoura volop tegenkomen. Deze liggen vooral bij de haven.

Taal

De officiële taal in Portugal is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Portugal heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Portugal heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Portugal zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Portugal is 230 volt.

Tijdsverschil

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Portugal bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/portugal/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Vilamoura

Best beoordeelde vakanties

Appartementen Pinhal da Marina


0

60 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Pinhal da Marina

Vila Galé Ampalius


7.7

64 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vila Galé Ampalius

Hilton Vilamoura As Cascatas


0

0 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hilton Vilamoura As Cascatas

Reistijd naar Vilamoura

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Vilamoura: 00:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Vilamoura

Appartementen Pinhal da Marina

€ 353p.p.

Vertrek 20-10-2019
9 dagen
Logies

60 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Pinhal da Marina

Hilton Vilamoura As Cascatas

€ 568p.p.

Vertrek 30-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Hilton Vilamoura As Cascatas

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook