Vakantie Praia do Vau

Als je verzekerd wilt zijn van zon en ook de schoonheid van de natuur weet te waarderen, dan is de Algarve een ideale vakantiebestemming. Het gebied ligt in Zuid-Portugal en kan rekenen op drieduizend zonuren per jaar. Dankzij een gemiddelde zomertemperatuur van 25 graden Celsius weten elk jaar honderdduizenden mensen de weg naar deze kuststreek te vinden. Daarbij kan worden gekozen uit een groot aantal aantrekkelijke plaatsjes. Hou je van het strand en authentieke Portugese dorpjes, dan is een vakantie in het kleine Praia do Vau het overwegen waard. Het ligt bij Portimão en maakt deel uit van Praia da Rocha.

Vakanties in Praia do Vau 2

Populaire accommodatie(s)

Appartementen Jardim do Vau, Portugal, Algarve, Praia do Vau
Appartementen Jardim do Vau
Portugal, Algarve, Praia do Vau
Vanaf
€ 369 p.p.
Deze prijs kan afwijken van de definitieve prijs. De definitieve prijs wordt berekend wanneer je klikt op ‘bereken totaalprijs’. Excl. €25 reserveringskosten en €2,50 calamiteitenfonds per boeking, excl. transfer. De prijs voor een transfer vind je op de pagina's met 'Extra's' tijdens het boeken.

Accommodaties in Praia do Vau

Praia do Vau en cultuur

Op cultureel gebied heeft Praia do Vau niet al te veel te bieden. Het kustdorpje geniet in de eerste plaats bekendheid als toeristenresort. In het naastgelegen vissersplaatsje Praia da Rocha zijn enkele lokale musea, terwijl aan de monding van de Arade-rivier bij Portimão de monumentale verdedigingswerken van Santa Catarina de eeuwen trotseren. Een vakantie in Praia do Vau staat voor de meesten echter in het teken van strand en zee. Rond het plaatsje liggen namelijk de breedste stranden van de Algarve. Deze bestaan uit fijn en hagelwit zand en worden afgewisseld door de roodgekleurde rotskliffen die typerend zijn voor deze streek.

Winkelen en uitgaan in Praia do Vau

Op vakantie in Praia do Vau vind je diverse leuke winkeltjes in het rustige centrum. Wil je uitgebreider shoppen, dan kan je uitwijken naar Praia da Rocha. Dit plaatsje beschikt over tientallen winkels, die vooral rond de boulevard zijn gelegen. Lederwaren, mode en souvenirs zijn de belangrijkste producten die hier te koop worden aangeboden. Ook het grotere Portimão is populair voor een middagje winkelen. De trendy winkelstraat Rua do Comércio is bovendien autovrij. Nog meer keuze heb je in shoppingmalls als Continente Shopping Centre en Aqua Portimão. Uitgaan in Praia do Vau kan in de cafés in het centrum.

Eten en drinken in Praia do Vau

Rond het uitgaansgebied en bij het strand van Praia do Vau liggen ook verschillende gezellige restaurants. In de Portugese keuken is vis een van de meest gebruikte ingrediënten. De basis van veel gerechten wordt gevormd door gedroogde kabeljauw, ook wel bacalhau genoemd. Deze wordt onder meer verwerkt in bacalhau com natas (hartige taart van gedroogde kabeljauw, aardappel en ui met room) en bacalhau à bras (gedroogde kabeljauw met aardappel, olijven, ei en ui). Tijdens je vakantie in Praia do Vau is een uitstapje naar Praia da Rocha met zijn internationalere restaurantaanbod zo gemaakt.

Taal

De officiële taal in Portugal is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Portugal heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Portugal heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Portugal zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Portugal is 230 volt.

Tijdsverschil

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Portugal bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/portugal/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Praia do Vau

Best beoordeelde vakanties

Appartementen Jardim do Vau


8.4

170 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Jardim do Vau

Appartementen Jardim do Vau


8.5

170 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Jardim do Vau

Reistijd naar Praia do Vau

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Praia do Vau: 02:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Praia do Vau

Appartementen Jardim do Vau

€ 359p.p.

Vertrek 27-10-2019
9 dagen
Logies

170 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Jardim do Vau

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook