Vakantie Olhos d'Agua

De zuidkust van Portugal wordt ook wel de Algarve genoemd en is een drukbezochte bestemming voor een vakantie. Het gebied heeft zijn populariteit niet alleen te danken aan het zonnige klimaat en de hoge temperaturen, maar vooral ook aan zijn afwisselende kust. Direct aan zee en op een paar kilometer van de bekendere stad Albufeira ligt Olhos d'Agua. Het dorpje staat bekend om de koude zoetwaterbronnen onder het strand, waaraan het tevens zijn naam te danken heeft. Op vakantie in Olhos d'Agua kun je het fenomeen van de 'ogen van water', zoals de plaatsnaam kan worden vertaald, van dichtbij zien.

Vakanties in Olhos d'Agua 1

Accommodaties in Olhos d'Agua

Olhos d'Agua en cultuur

In cultureel opzicht is Olhos d'Agua vrij beperkt. De belangrijkste bezienswaardigheid van het circa vierduizend inwoners tellende dorp zijn de strandbronnen. Wanneer het zeewater zich bij eb terugtrekt, komen deze zoetwaterbronnen aan de oppervlakte te liggen. Ze vormen dan ronde plekken, waarin het grondwater opborrelt. Naast dit opvallende natuurverschijnsel, kun je tijdens je vakantie in Olhos d'Agua de zestiende-eeuwse Medronheiratoren bezichtigen. Deze diende als uitkijktoren om van zee naderende piraten tijdig te kunnen zien aankomen. Aan de kust liggen twee stranden, die een combinatie zijn van zand en rotsen. Voor de kust kun je goed zeilen, snorkelen en waterskiën.

Winkelen en uitgaan in Olhos d'Agua

Olhos d'Agua is een kleine, maar typische vakantiebestemming. Het plaatsje beschikt dan ook over tientallen winkels, waaronder de nodige toeristen- en souvenirshops. Naast een leuk aandenken voor thuis kun je er echter ook sport- en modeartikelen kopen. Er is geen specifiek winkelgebied in Olhos d'Agua. In plaats daarvan liggen de shops en boetieks verspreid over het hele dorp. Meer winkels vind je in Albufeira en ook de markt van het naburige Loulé is een bezoekje waard. Uitgaan op vakantie in Olhos d'Agua kan in diverse cafés, maar de grotere omliggende plaatsen bieden meer en betere mogelijkheden.

Eten en drinken in Olhos d'Agua

Restaurants zijn er echter genoeg in het Algarvedorpje, met zowel duurdere als goedkopere eetgelegenheden. Wil je tijdens een vakantie in Olhos d'Agua traditioneel Portugees eten, dan moet je zeker bij een visrestaurant binnenlopen. Het nationale gerecht is namelijk kabeljauw. Deze wordt gedroogd gegeten als bacalhau. Karakteristieke visschotels zijn bacalhau com natas (quiche van gedroogde kabeljauw, aardappel en ui) en bacalhau à bras (gedroogde kabeljauw met stukjes aardappel, ei, ui en olijven). Net als de winkels liggen ook de eettentjes verspreid over Olhos d'Agua. Behalve Portugese eetgelegenheden vind je in het plaatsje Indiase, Chinese, Italiaanse en Mexicaanse specialiteitenrestaurants.

Taal

De officiële taal in Portugal is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Portugal heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Portugal heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Portugal zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Portugal is 230 volt.

Tijdsverschil

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Portugal bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/portugal/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Olhos d'Agua

Best beoordeelde vakanties

Hotel PortoBay Falésia


8.7

176 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel PortoBay Falésia

Reistijd naar Olhos d'Agua

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Olhos d'Agua: 01:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Olhos d'Agua

Hotel PortoBay Falésia

€ 596p.p.

Vertrek 16-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

176 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel PortoBay Falésia

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook