Vakantie Ferragudo

Het rustige Ferragudo is waarschijnlijk een van de Algarve's best bewaarde geheimen. Het is een mooi klein dorpje aan de oostelijke kant van de monding van de rivier de Arade, met de plaats Portimao aan de overkant van het water. Langs de geplaveide straten van Ferragudo zie je traditionele vissershuisjes en het centrale plein is de plek voor restaurants en bars. Tijdens je vakantie in Ferragudo kun je kiezen uit twee mooie zandstranden. Het dichtstbijzijnde strand bij de stad is het kleinere Praia da Angrinha. Vanuit hier maak je een korte wandeling langs de 17e-eeuwse São João de Arade (een oud fort) naar het Praia Grande. Dit is een lang en breed strand met ligbedden en cafés. Dichtbij liggen het Praia do Molhe, een klein strand, en de beschutte baai van Praia do Pintadinho.

Vakanties in Ferragudo 2

Accommodaties in Ferragudo

Ferragudo en cultuur

Vanuit Ferragudo is het slechts 25 minuten rijden naar de stad Silves, waar je prachtige wandelingen kunt maken langs de rivier (de Arade). Bekijk het goed bewaard gebleven Moorse kasteel en verken de kleine steile straatjes in de omgeving van het kasteel. Ook Lagos is zeker een bezoek waard tijdens je vakantie in Ferragudo. Deze oude stad is omringd door 16e-eeuwse muren. Tevens kun je hier het Ponta da Bandeira (een 17e eeuws fort) en de 18e-eeuwse kerk van Santo Antonio bezoeken.

Winkelen en uitgaan in Ferragudo

Maak tijdens je vakantie in Ferragudo kennis met de plaatselijke cultuur en geniet van een goede wijn of port in een van de bars bij de haven. Hier worden (zeker in het hoogseizoen) fado-concerten gehouden. De meeste winkels in Ferragudo zijn gevestigd rond het centrale plein. Naast een postkantoor zijn er drie banken, verschillende winkels met lokale snuisterijen en producten en er is een supermarkt. In de avonduren kun je diverse clubs en restaurants bezoeken. Vaak worden de taverne's in de avond omgetoverd tot bar met een dansvloer. Club Nau is een voorbeeld van een nachtclub met een grote dansvloer (gevestigd bij het grote strand).

Eten en drinken in Ferragudo

Omdat het een vissersdorp is, zal het je niet verbazen dat Ferragudo een aantal uitstekende visrestaurants heeft. De vis en de verse zeevruchten worden iedere ochtend aan de kade afgeleverd. Aan het plein genaamd 'Praça Rainha Dona Leonor' zijn veel goede restaurants en bars te vinden. Wil je tijdens je vakantie in Ferragudo genieten van een bijzondere maaltijd? Dan is het restaurant 'Praia dos Carneiros' aan het gelijknamige strand zeer populair.

Taal

De officiële taal in Portugal is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Portugal heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Portugal heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Portugal zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Portugal is 230 volt.

Tijdsverschil

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Portugal bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/portugal/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Ferragudo

Best beoordeelde vakanties

Appartementen Vitors Village


8.7

320 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Vitors Village

Appartementen Vitors Village


8.3

320 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Vitors Village

Reistijd naar Ferragudo

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Ferragudo: 02:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Ferragudo

Appartementen Vitors Village

€ 416p.p.

Vertrek 20-10-2019
9 dagen
Logies

320 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Vitors Village

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook