Vakantie Carvoeiro

Zuid-Portugal beschikt met de Algarve over een zonovergoten en aantrekkelijke kuststrook die qua klimaat vergelijkbaar is met Zuidwest-Australië. Aan deze Atlantische Oceaankust liggen bekende vakantiebestemmingen als Faro en Albufeira. Een andere populaire badplaats is Carvoeiro, dat zich wat verder naar het westen bevindt en in de buurt van Portimão ligt. Net als veel Portugese vakantieplaatsjes heeft ook Carvoeiro een verleden als vissersdorp. Tegenwoordig vormen de vele toeristen echter de belangrijkste inkomstenbron. Een vakantie in Carvoeiro is ideaal voor als je van strand, zon en watersporten houdt. Ook de grillige kustlijn is bijzonder mooi en in de omgeving is verder de nodige cultuur te zien.

Vakanties in Carvoeiro 3

Accommodaties in Carvoeiro

Carvoeiro en cultuur

Carvoeiro ligt in een prachtig landschap. Kleine stranden met fijn zand worden er afgewisseld door hoog oprijzende rotskliffen en baaien. Ook de door wind en water uitgesleten rotsformaties van Algar Seco bieden met hun grotten en vreemde vormen een fraai schouwspel. In de kustwateren zijn goede mogelijkheden voor het beoefenen van watersporten, en voor landrotten zijn in de regio diverse golfbanen te vinden. Historische bezienswaardigheden zijn de restanten van het eeuwenoude fort Nossa Senhora da Conceição en de bijbehorende kapel. Dankzij de mooie vergezichten en de gevarieerde omgeving is een wandelvakantie in Carvoeiro bij voorbaat al geslaagd.

Winkelen en uitgaan in Carvoeiro

Met gemiddeld 26 graden Celsius en drieduizend uur zon per jaar valt er over het weer meestal niets te klagen. Toch zou het kunnen dat je eens een keer geen zin hebt in wandelen of watersportactiviteiten. Dan zijn er tijdens je vakantie in Carvoeiro volop winkels en boetieks om te shoppen. Veel van de winkels richten zich op toeristen, en lokaal aardewerk en andere souvenirs worden het meest verkocht. Voor verse vis, groente en fruit kun je terecht op de markt die maar liefst zes keer per week wordt gehouden. Uitgaan kan in de diverse cafés en discotheken van Carvoeiro.

Eten en drinken in Carvoeiro

Gedroogde kabeljauw is het nationale gerecht van Portugal en wordt er bacalhau genoemd. Een strand- en zonvakantie in Carvoeiro is dan ook niet compleet zonder een van de vele kabeljauwgerechten te hebben geprobeerd. Kenmerkende Zuid-Portugese bacalhauschotels zijn bacalhau com natas (soort hartige taart met kabeljauw, aardappel, ui en room), bacalhau com todos (kabeljauw met wortel, groenten, kool en ei) en bacalhau à bras (kabeljauw met aardappelreepjes, olijven, ui en ei). Lagoawijn is de kenmerkende wijn voor deze streek. Portugees eten kan volop in Carvoeiro. Daarnaast zijn er restaurants met een Spaanse-, Italiaanse- of Indiase keuken.

Taal

De officiële taal in Portugal is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Portugal heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Portugal heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Portugal zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Portugal is 230 volt.

Tijdsverschil

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Portugal bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/portugal/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Carvoeiro

Best beoordeelde vakanties

Colina Da Lapa


0

83 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Colina Da Lapa

Appartementen Colina Village


7.6

145 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Colina Village

Appartementen Colina Village


7.5

145 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Colina Village

Reistijd naar Carvoeiro

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Carvoeiro: 01:50 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Carvoeiro

Colina Da Lapa

€ 381p.p.

Vertrek 23-10-2019
8 dagen
Logies

83 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Colina Da Lapa

Appartementen Colina Village

€ 349p.p.

Vertrek 27-10-2019
8 dagen
Logies

145 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Colina Village

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook