Vakantie Cabanas de Tavira

Cabanas de Tavira is een voormalige burgerlijke parochie (freguesia) in de Portugese gemeente Tavira. Dit plaatsje werd in het jaar 2013 samengevoegd in de parochie Conceição e Cabanas de Tavira. In het verleden draaide de economie van deze vissershaven vooral op de visvangst. De vissersbootjes liggen nog steeds in de haven, maar de lokale economie draait tegenwoordig vooral op inkomsten uit toerisme. De kleine parochie is een populaire vakantiebestemming geworden. Tijdens een vakantie Cabanas de Tavira kun je namelijk heerlijk ontspannen op het uitstekende Praia de Cabanas strand. Maak daarnaast ook zeker een wandeling in het nabijgelegen natuurpark Ria Formosa.

Vakanties in Cabanas de Tavira

Accommodaties in Cabanas de Tavira

Cabanas de Tavira en cultuur

Cabanas de Tavira ligt in de regio Algarve. In deze regio hebben met name de Moren en het katholieke geloof veel invloed gehad op de plaatselijke cultuur. Je ziet die invloeden onder andere terug in de architectuur. Denk dan bijvoorbeeld aan de karakteristieke (decoratieve) schoorstenen en de fraai versierde keramische tegels (azulejos). De Arabieren brachten amandel- en sinaasappelbomen naar de regio. In traditionele Fado liederen en het grote aantal kerkjes herken je katholieke invloeden. Een culturele vakantie Cabanas de Tavira wordt extra leuk op het moment dat er Moorse en middeleeuwse feesten of katholieke processies worden georganiseerd in de regio.

Winkelen en uitgaan in Cabanas de Tavira

In een vakantie Cabanas de Tavira kun je gezellig gaan winkelen. De meeste winkels zijn gevestigd aan de kustweg en in het centrum. Er is een aantal supermarkten waar je levensmiddelen kunt aanschaffen. Voor levensmiddelen kun je ook terecht op de markt. De marktkraampjes verkopen onder andere fruit en groente. Het aanbod van uitgaansgelegenheden is gering in Cabanas de Tavira. Dat betekent echter niet dat het er ongezellig is in de avonduren. In de plaatselijke barretjes kun je gezellig samenkomen om een drankje te drinken. The Old Barrel is een vriendelijke pub en Quasimodo's bar is populair onder jeugdige vakantiegangers.

Eten en drinken in Cabanas de Tavira

De Algarve is een kuststreek. De plaatselijke restaurants serveren daarom heel veel maaltijden met vis, schelpdieren en zeevruchten. Bestel tijdens een vakantie Cabanas de Tavira bijvoorbeeld sardines die op houtskool zijn gegrild (sardinhas assadas). Ook Atum de cebolada is een typisch streekgerecht. Deze maaltijd bestaat uit een mix van uien, tomatensaus en verse tonijn. Een typisch Portugees drankje mag natuurlijk niet ontbreken. Neem bij het eten bijvoorbeeld een lekker glaasje Medronho (sterke brandewijn) of vinho verde (witte wijn). In en rondom het centrum van Cabanas de Tavira kom je veel eet- en drinkgelegenheden tegen die deze dranken en gerechten serveren.

Taal

De officiële taal in Portugal is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Portugal heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Portugal heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Portugal zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Portugal is 230 volt.

Tijdsverschil

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Portugal bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/portugal/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Cabanas de Tavira

Reistijd naar Cabanas de Tavira

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Cabanas de Tavira: 00:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook