Vakantie Armação de Pera

Zon, zee, strand, cultuur, natuur en gemiddeld 25 graden Celsius, dat is de Algarve in een notendop. De Zuid-Portugese Atlantische Oceaankust is daarmee een populaire vakantiebestemming, die bovendien het hele jaar door kan worden bezocht. Het is dus niet zo verwonderlijk dat deze streek elk jaar op miljoenen bezoekers kan rekenen. Zij kiezen onder andere voor een vakantie in Armação de Pera. Armação de Pera is een plaatsje met vijfduizend inwoners, dat zo'n vijftien kilometer ten westen van de stad Albufeira ligt. Nog maar kort geleden was het een onbekend vissersdorp, maar inmiddels is Armação de Pera ontdekt door het toerisme.

Vakanties in Armação de Pera 6

Accommodaties in Armação de Pera

Armação de Pera en cultuur

Tijdens een vakantie in Armação de Pera kun je diverse cultuurschatten uit lang vervlogen tijden bezichtigen. Aan zee staat het Fort van Armação de Pera, dat in de zestiende eeuw werd gebouwd om de regio te beschermen tegen invallen van zeerovers. In dit complex bevindt zich ook de historische Kapel van Santo António uit dezelfde eeuw. Van veel recenter datum, maar even indrukwekkend is de geheel in witte steen opgetrokken Kerk van Armação de Pera. Ook het landschap is bijzonder fotogeniek. Afgezien van de grillige rots- en zandstrandkust, vind je er prachtige boomgaarden met granaatappel- en sinasappelbomen.

Winkelen en uitgaan in Armação de Pera

Het plaatsje heeft een ruim winkelaanbod, dat in de eerste plaats op de lokale bewoners is gericht. Onder de vele shops zijn echter ook meerdere toeristenwinkeltjes. Je kunt daar terecht voor kleding, sieraden, juwelen en natuurlijk souvenirs. Als je wilt gaan shoppen tijdens je vakantie in Armação de Pera, kun je het best beginnen in het oude centrum, waar het merendeel van de winkels en boetieks zich bevindt. Daar vlakbij is enkele malen per week een markt. Voor het nachtleven heeft het dorpje wat minder mogelijkheden, maar er zijn evengoed verschillende cafés en clubs.

Eten en drinken in Armação de Pera

Bij een verblijf aan de kust van Portugal moet je natuurlijk niet vergeten om bacalhau te proberen, de nationale delicatesse. Dit is gedroogde kabeljauw, die op een groot aantal manieren kan worden bereid. Er wordt wel eens gekscherend beweerd dat de Portugezen een bacalhaurecept voor elke dag van het jaar hebben. Op vakantie in Armação de Pera vind je volop restaurants. Deze zijn deels gevestigd in de oorspronkelijke dorpskern, maar ook de modernere appartementenwijk heeft veel eetgelegenheden. Je kunt er Portugees, Chinees of Italiaans eten, maar fastfoodrestaurants zijn eveneens vertegenwoordigd. Een kenmerkende wijn voor de Algarve is de witte lagoawijn.

Taal

De officiële taal in Portugal is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Portugal heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Portugal heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Portugal zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Portugal is 230 volt.

Tijdsverschil

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Portugal bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/portugal/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Armação de Pera

Best beoordeelde vakanties

Hotel Pestana Viking


9.5

81 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Pestana Viking

Hotel Pestana Viking


9.7

81 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Pestana Viking

Holiday Inn Algarve Hotel


9.2

51 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Holiday Inn Algarve Hotel

Reistijd naar Armação de Pera

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Armação de Pera: 01:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Armação de Pera

Hotel Vila Galé Náutico

€ 622p.p.

Vertrek 11-10-2019
8 dagen
Half pension

106 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Vila Galé Náutico

Holiday Inn Algarve Hotel

€ 582p.p.

Vertrek 14-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

51 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Holiday Inn Algarve Hotel

Hotel Be Live Family Palmeiras Village

€ 590p.p.

Vertrek 14-10-2019
8 dagen
All inclusive

27 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Be Live Family Palmeiras Village

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook