Vakantie Portugal

Zon, cultuur, natuur, strand en zee; een vakantie naar Portugal heeft het allemaal. Het land vormt de uiterste zuidwestpunt van het Europese vasteland en je vliegt er in drie uur naartoe. Portugal heeft genoeg variatie om aan je vakantiewensen te voldoen. Dankzij een achthonderd kilometer lange kustlijn ligt een strandvakantie het meest voor de hand. Populair is de afwisselende Algarvekust in het zuiden, maar ook langs de noordkust liggen regio’s met lange zandstranden en fraaie havenplaatsen. Het binnenland heeft talloze kleine plaatsjes met een authentieke Portugese sfeer. De eilandengroepen Madeira en de Azoren horen eveneens bij Portugal.

Vakanties in Portugal 74

Regio's in Portugal

Populaire regio's in Portugal

Vakantie Madeira

Kies uit 24 accommodaties.

Bekijk deze regio (24)
Vakantie Madeira

Vakantie Algarve

Kies uit 44 accommodaties.

Bekijk deze regio (44)
Vakantie Algarve

Vakantie Lissabon

Kies uit 6 accommodaties.

Bekijk deze regio (6)
Vakantie Lissabon

Portugal en cultuur

De culturele hotspots van Portugal zijn Lissabon en Porto. De hoofdstad Lissabon staat vol met bezienswaardigheden en monumentale bouwwerken. In de historische wijk Alfama vind je onder andere de Kathedraal van Lissabon. Het uitzichtpunt Castelo de São Jorge ligt er vlakbij op een heuvel. In het oude Bairro Alto zijn meer authentieke straatjes. Breng je de vakantie in Portugal noordelijker door, dan moet je zeker Porto bezoeken. Met de Ribeira heeft deze stad ook een sfeervol oud gedeelte, waar je de monumentale kathedraal Sé do Porto kunt bewonderen. In het zuiden zijn Faro en het eeuwenoude plaatsje Silves de aanraders.

Winkelen en uitgaan in Portugal

Als je je strandvakantie in Portugal wilt onderbreken voor een dagje winkelen kan je op veel plaatsen terecht. In de Algarve-hoofdstad Faro staat Forum Algarve, waar meer dan honderd boetieks en tientallen horecagelegenheden zijn gevestigd. Uiteraard heeft de stad zelf ook een gezellig centrum met winkels en restaurants. Het belangrijkste winkelgedeelte in Lissabon is Baixa. Cafés, clubs, fadobars en andere uitgaansgelegenheden vind je vooral in de oude wijken Bairro Alto en Alfama. Porto’s nachtleven speelt zich af in het stadsdeel Ribeira. Winkelen kan in de Rua de Santa Catarina en in shoppingmalls als Passeio dos Clérigos.

Eten en drinken in Portugal

Met de lange en dichtbevolkte kuststrook van Portugal is het niet vreemd dat vis het nationale gerecht is. Gedroogde kabeljauw is favoriet en men kan naar eigen zeggen elke dag een andere bereidingswijze uitkiezen. Een bekend gerecht is bacalhau à bras (kabeljauw met aardappelreepjes en olijven). Ook sardientjes staan veel op het menu. Port, portowijn en colareswijn zijn de kenmerkende Portugese dranken. Op vakantie in Portugal zijn lokale restaurants overal te vinden. In de hoofdstad is Bairro Alto de beste wijk, terwijl je in Porto in de Ribeira moet zijn. Faro heeft in de oude stadskern uiteenlopende eetgelegenheden.

Taal

De officiële taal in Portugal is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Portugal heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Portugal heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Portugal zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Portugal is 230 volt.

Tijdsverschil

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Portugal bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/portugal/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel The Cliff Bay


9.4

79 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel The Cliff Bay

Pestana Delfim


9.4

14 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Pestana Delfim

Hotel Pestana Viking


9.1

60 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Pestana Viking

Foto's en Video

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Portugal

Hotel Pestana Village & Miramar

€ 524p.p.

Vertrek 20-12-2018
8 dagen
Logies & ontbijt

27 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Pestana Village & Miramar

Baia Grande

€ 829p.p.

Vertrek 22-12-2018
8 dagen
Logies & ontbijt

125 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Baia Grande

Hotel Pestana Promenade Ocean Resort

€ 783p.p.

Vertrek 22-12-2018
8 dagen
Logies & ontbijt

30 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Pestana Promenade Ocean Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook