Vakantie Oostzee
Vakantie Oostzee

Vakantie Oostzee

Dit vakantiegebied in Duitsland ligt aan de Oostzee bij de grens met Denemarken. Het gebied heeft langgerekte stranden waar je in de zomer kunt genieten van een strandvakantie. De vakantiebestemming is niet alleen populair onder gezinnen en rustzoekers, maar ook onder watersporters. Fietsen en wandelen kan ook prima tijdens een vakantie aan de Oostzee, langs het strand of in de gemoedelijke dorpjes. Bezoek monumenten in Hanzestad Lübeck, of bezoek het in Duitsland unieke attractiepark aan zee Hansa Park in Sierksdorf. Voor een actieve of ontspannen vakantie haal je aan de Oostzee je hart op.

Oostzee en cultuur

Lübeck werd in 1143 als eerste Hanzestad aan de Oostzeekust gesticht en was een voorbeeld voor de andere Hanzesteden. De stad is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Bezoek hier het symbool van de stad de Holstentor, het imposante raadhuis, de statige patriciërshuizen, het Burgklooster en de zoutpakhuizen aan de oever van de Trave. Een havenrondvaart is ook aan te raden tijdens een bezoek aan de stad. De havenstad Kiel biedt ook een kijkje in de geschiedenis van het Oostzeegebied, met zijn eigen scheepvaartmuseum. Met de eerste duikboot ter wereld uit 1850 en vele andere bijzondere boten is dit museum zeker de moeite van het bezichtigen waard tijdens je vakantie aan de Oostzee.

Bezienswaardigheden in Oostzee

Niet ver van de Duitse kust in de Oostzee liggen diverse eilanden waarvan je er minstens eentje gezien moet hebben. Het Oostzee-eiland Hiddensee bijvoorbeeld, ten westen van Rügen. Het eiland maakt deel uit van het nationale park Vorpommersche Boddenlandschaft en heeft een eigen vuurtoren. Het eiland is het rustgebied van vele vogelsoorten, waaronder ook bedreigde diersoorten als de dwergzeezwaluw. Rügen zelf is het grootste eiland van Duitsland met 925 km2 oppervlakte en mag tijdens je vakantie aan de Oostzee niet worden overgeslagen. Hier ligt de historische badplaats Binz met duinen en krijtrotsen. Dit UNESCO Biosfeerreservaat heeft een prachtige natuur met bijzondere flora en fauna, onder andere in de beukenbossen op het eiland.

Omgeving

De sfeervolle badplaats Travemünde ligt in Lübeck. Je kunt er tijdens je vakantie aan de Oostzee historische huizen bekijken, of genieten van de zon op het mooie zandstrand. Aan het Timmerdorfer Strand ligt Sea Life, een prachtig park met onderwaterdieren in meer dan 30 verschillende aquaria. Dagelijks worden er shows gegeven en kun je toekijken hoe de dieren gevoerd worden. In Scharbeutz kun je genieten van wellness in de Ostsee Thermen, met tal van faciliteiten en uitzicht op zee. En ben je op vakantie met het hele gezin, dan is attractiepark Hansa Park een aanrader als enige attractiepark aan zee in Duitsland. Met diverse themagedeelten en dagelijkse shows.