Vakantie Malopolski
Vakantie Malopolski

Vakantie Malopolski

De regio Malopolski in het zuiden van Polen trekt steeds meer vakantiegangers uit Nederland. Heb je zin in een bijzondere vakantiebestemming waar veel te ontdekken en te beleven valt, dan is een vakantie in Malopolski iets voor jou. Het centrum van Malopolski is de prachtige stad Krakau. Daar kun je met de fiets het historische centrum in Renaissance-stijl verkennen. Hou even halt bij de leukste winkels en proef van de Poolse gerechten in de authentieke restaurants. Heb je even genoeg van de stadsdrukte? Maak dan een uitstapje naar een van de vele natuurgebieden rond de bergketens en meren. Malopolski biedt in ieder seizoen diverse activiteiten in de natuur. Je kunt er wandelen, fietsen en skiën. Je bepaalt dus helemaal zelf hoe actief of ontspannen je jouw vakantie in Malopolski maakt.

Malopolski en cultuur

Malopolski biedt maar liefst 13 bijzonderheden die een plaats hebben op de UNESCO werelderfgoedlijst, zoals de houten kerken van zuidelijk Malopolska. Volg de Houten Architectuurroute en ontdek de traditionele gebouwen en kerken vervaardigd uit hout. Volksgeloof speelt nog steeds een belangrijke rol in Malopolski. Maak tijdens een van de nationale feestdagen kennis met de lokale folklore. De traditionele Poolse cultuur vind je ook in de musea in Krakau.

Bezienswaardigheden in Malopolski

Tijdens je vakantie in de provincie Malopolski is een bezoek aan het Ojcow nationaal park een must. Hier kun je onder andere de ruïnes bekijken van een van de vele kastelen uit de Middeleeuwen. Ook de indrukwekkende kliffen en de grotten met spectaculaire gesteenten zijn de moeite waard. De Eagle Nest Trail leidt je langs de kastelen tussen Krakau en Czestochowa. Bezoek ook de zoutmijn in Wieliczka die tot het UNESCO erfgoed behoort, met een kapel die volledig in zout is uitgehakt. Je kunt de mijn zelfstandig bezoeken, maar een rondleiding met een gids is aan te raden.

Omgeving

Op ongeveer dertig kilometer van Krakau ligt het Beskidy gebergte verscholen. In het dorp bij dit gebergte kun je onder andere een voormalig kasteel uit de 20e eeuw bekijken, maar ook de traditionele houten huizenbouw. Je maakt er heerlijke wandelingen in de omgeving en je maakt er de mooiste foto's tijdens je vakantie in Malopolski. In het openluchtmuseum in Wygielzow staat het mooie kasteel Lipowiec, waarvan je de toren kan beklimmen. Dat levert je gegarandeerd de mooiste vergezichten op. De liefhebbers van watersport en zwemmen kunnen terecht in een van de schone meren tijdens een vakantie in Malopolski.