Vakantie Polen
Vakantie Polen

Vakantie Polen

Polen is nog niet sterk beïnvloed door het massatoerisme. Dat draagt ertoe bij dat het Oostblokland zijn charme en zijn unieke karakter grotendeels heeft weten te behouden. Na de grootschalige verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog zijn de steden in het land weer omgetoverd tot prachtige architectonische en culturele trekpleisters. Historische steden als Warschau en Toruń bieden een rijk aanbod aan prachtige bezienswaardigheden. Veel van de bezienswaardigheden in het land zijn zelfs zo bijzonder en uniek dat ze in de UNESCO Werelderfgoedlijst zijn opgenomen. Verder geniet je gedurende een vakantie in Polen ook van de vaak adembenemende en ongerepte natuurlandschappen.

Polen en cultuur

Tijdens een vakantie in Polen geniet je van een afwisselend en rijk cultureel aanbod. Doordat de republiek zich midden in Europa bevindt, is het altijd een speelbal geweest van omringende landen. Vaak ging dat gepaard met oorlogen en verwoestingen, maar het heeft er ook voor gezorgd dat Polen op cultureel gebied is beïnvloed door landen als Rusland en Duitsland. Die invloeden zie je terug in de kunst, maar ook bijvoorbeeld in de lokale gerechten en bouwwerken. Echte culturele trekpleisters zijn bijvoorbeeld het pelgrimspark Kalwaria Zebrzydowska en de vredeskerk in Świdnica. Ook het enorme kasteel van de Duitse ridderorde is indrukwekkend.

Bezienswaardigheden in Polen

Een vakantie in Polen wordt direct bijzonder wanneer je de kleurrijke en aantrekkelijke steden als Krakau en Wroclaw binnenstapt. Het grootste Poolse plein, Rynek Główny, is een unieke plek vanwege zijn keur aan trekpleisters zoals de Raadhuistoren en de lakenhal van Krakau (Sukiennice). Daarnaast heeft het Midden-Europese land ook veel te bieden op het gebied van natuurlijk schoon. Reis af naar het indrukwekkende Tatragebergte en geniet er van het ruige landschap en de schitterende panorama's. Grillige rotsen, diepe ravijnen en glasheldere meren zullen je betoveren en ervoor zorgen dat je nog lang zult nagenieten van een vakantie in Polen.

Omgeving

Polen heeft in totaal 3014 kilometer aan landgrenzen, maar als waterliefhebber zul je voldoende vertier vinden langs de 524 kilometer lange kustlijn. In het binnenland heb je tevens toegang tot grote rivieren zoals de Oder en de Wisła. Een bezoekje aan het Śniardwymeer is ook zeker de moeite waard. Dit is namelijk het grootste Poolse meer. Stedelijk vertier vind je in de historische hoofdstad Warschau en in andere grote plaatsen als Gdańsk, Poznań of Łódź. Een bezoek aan het Europese oerbos Białowieża en het Tatragebergte mag verder ook zeker niet ontbreken op je bezichtigingslijstje voor een onvergetelijke vakantie in Polen.

Vakantie Polen