Vakantie Vorarlberg
Vakantie Vorarlberg

Vakantie Vorarlberg

In het meest westelijke puntje van Oostenrijk, omgeven door Duitsland, Liechtenstein en Zwitserland, bevindt zich de prachtige deelstaat Vorarlberg. Een vakantie in Vorarlberg is leuk in de zomer en de winter. In de winter bieden de bergen een ideale plek om te skiën en snowboarden. Dezelfde bergen zijn in de zomer juist geweldig om door te wandelen. Een van de bekendste plekken in Vorarlberg is Lech, waar de koninklijke familie vaak op skivakantie is. Maar ook Fraxern met zijn befaamde kersenboomgaarden, Dornbin met zijn recreatiegebieden en natuurlijk de hoofdstad Bregenz aan de Bodensee mogen niet vergeten worden.

Vorarlberg en cultuur

De cultuur van Vorarlberg is anders dan in de rest van Oostenrijk. Het ligt niet alleen fysiek in het meest westerse puntje, het heeft ook meer de cultuur van Duitsland en Liechtenstein overgenomen. Dat maakt tijdens een vakantie in Vorarlberg weinig uit. De mensen zijn er heel gastvrij en vriendelijk. Je merkt het bijvoorbeeld in de lokale gerechten die meer aan Duitsland doen denken dan aan Oostenrijk. Vorarlberg heeft tevens een heel eigen architectuur ontwikkelt en heeft zelfs een eigen Bouwschool. In Kunsthaus Bregenz, Vorarlberg Museum en Hittisau Women’s Museum geniet je van de kunst uit Vorarlberg en omstreken.

Bezienswaardigheden in Vorarlberg

Het mooie Vorarlberg heeft veel bijzondere bezienswaardigheden. De meeste komen voort uit de rijke historie van de deelstaat. Tijdens de vakantie in Vorarlberg zal je vooral veel kastelen en burchten tegenkomen in het landschap. Ook abdijen en kerken staan er volop, zoals de prachtige territoriale abdij Wettingen-Meherau. Hou je van natuur, dan mag een bezoek aan Inatura Erlebnis Naturschau niet ontbreken. Dit museum vertelt meer over de inheemse natuur van Vorarlberg. Wil je meer dieren bekijken, dan ben je van harte welkom in Wildpark Feldkirch, waar onder meer Alpenbokken en lynxen wonen.

Omgeving

Waar je ook op vakantie in Vorarlberg gaat, je geniet er vooral van de omgeving. Het Rijndal bijvoorbeeld met zijn prachtige oevers en de rivier, de Bodensee en de geweldige wintersportgebieden van Piz Buin, Sonnenkopf en Bödele zijn zeker een bezoek waard. Je kan in de natuur, wanneer er geen sneeuw ligt, lange wandelingen maken door de bergen en passen, zowel met als zonder gids. Aan de Bodensee is het goed vertoeven en kun je watersporten beoefenen. Of maak een mooie wildwatertocht door de vele rivieren. In de winter is het op sommige plekken zelfs mogelijk om te schaatsen op natuurijs. Kom je om te skiën dan zijn er heel veel blauwe, rode en zwarte afdalingen te vinden in de bergen.