Vakantie Tirol
Vakantie Tirol

Vakantie Tirol

Tirol is een bergachtig gebied in Oostenrijk. Een vakantie in Tirol wordt over het algemeen geboekt door liefhebbers van actieve vakanties in de natuur. Zo kun je in de winter in de regio goed wintersporten en lenen de bergen zich in de zomer perfect voor een mooie wandeling of een fietstocht. Toch is Tirol nog veel meer dan dat. Middeleeuwse dorpjes, diverse musea, bruisende steden, indrukwekkende watervallen en sfeervolle restaurants wachten op ontdekking. Een vakantie in Tirol is geschikt voor het hele gezin, maar ook ideaal wanneer je op zoek bent naar een ontspannen en rustige bestemming.

Tirol en cultuur

Wanneer je gek bent op cultuur is Tirol de ideale vakantiebestemming. Het gebied kent nog tientallen magische kastelen en burchten uit de middeleeuwen en de renaissance. Bezoek bijvoorbeeld het middeleeuwse Burgenwelt Ehrenberg Reutte, dat maar liefst meer dan 700 jaar oud is, of breng een bezoekje aan Schloss Bruck in Lienz, waar je tevens het meest interessante museum van de regio vindt. Tijdens een vakantie in Tirol is het de moeite waard om een aantal andere musea te bezoeken om meer te weten te komen over de tradities van dit gebied in de Alpen. Aanraders zijn Museum Aguntum, dat je meeneemt naar de Romeinse tijd, en de kristallen wereld van Swarovski Kristallwelten in Wattens.

Bezienswaardigheden in Tirol

Een vakantie in Tirol is nooit saai, want er is van alles te ontdekken. In Innsbruck Bergisel vind je het futuristische Bergisel, een panoramarestaurant ontworpen door architect Zaha Hadid. Het is een bijzondere plek om te eten en te genieten van een fraai uitzicht op de bergen. In Schwaz kun je onder begeleiding van een gids de mijnen in. Daal af tot 800 meter diep en ontdek de geheimen uit de middeleeuwen. Verder staat Tirol bekend om een aantal gezellige avonturen- en belevenissenparken. Ga met het hele gezin naar Hög in Serfaus waar spannende achtbanen te vinden zijn. Of bezoek het waterpark Hexenwasser in Söl.

Omgeving

Een vakantie in Tirol is perfect voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van natuur. In de winter kun je er goed wintersporten in skigebieden zoals Zillertal Arena, SkiWelt Wilder Kaiser, Seefeld en meer. In de zomer is het gebied ideaal voor een fijne wandeling, fietstocht of diverse activiteiten. Er zijn vijf mooie natuurparken te vinden in Tirol, te weten Hohe Tauern, Kaunergrat, Ötztal, Tiroler Lech en de Zillertaler Alpen. Hier sta je versteld van indrukwekkende watervallen, machtige bergtoppen, prachtige meren en de frisgroene omgeving.