Vakantie Stiermarken
Vakantie Stiermarken

Vakantie Stiermarken

Stiermarken is de groenste provincie van Oostenrijk en ligt aan de grens met Slovenië. De hoofdstad van de deelstaat is Graz. De regio staat vooral bekend om het afwisselende landschap. Bergen, bossen, weiden, maar ook wijnbouwgebieden maken een vakantie in Stiermarken bijzonder aantrekkelijk. Het is de perfecte bestemming om volop te genieten van natuur, historie en regionale heerlijkheden. De bergen zijn vooral in de winter een echte trekpleister, waar jong en oud zich kunnen uitleven in de verschillende takken van wintersport. In de zomer is Stiermarken groen en vruchtbaar en het biedt de bezoekers de mogelijkheid om Oostenrijk op een andere manier te leren kennen.

Stiermarken en cultuur

De historie van Stiermarken en Oostenrijk in het algemeen gaat terug tot ver in de middeleeuwen. Overblijfselen uit het verleden zoals kastelen maken het gebied tot een geliefde bestemming voor cultuurliefhebbers. Kleine historische plaatsen doen er alles aan om de eigen cultuur levendig te houden. Zo dragen de inwoners de authentieke klederdracht en worden er bijbehorende evenementen georganiseerd. De architectuur is bijzonder gevarieerd en laat bezoekers genieten van verschillende tijdperken. Niet voor niets staan heel wat monumenten in Graz op de de lijst van UNESCO werelderfgoed. Een vakantie naar Stiermarken is dan ook een aanrader.

Bezienswaardigheden in Stiermarken

Het uitgestrekte gebied kent tal van bezienswaardigheden. Of je er nu met je gezin op uit trekt, met je partner of met een groep vrienden, er is voor iedereen wel iets te beleven in Stiermarken. Een aanrader is de eerder genoemde hoofdstad Graz. De historische binnenstad, het slot Eggenberg, de basiliek Mariatrost en het mausoleum van hertog Ferdinand II zijn maar enkele van de vele historische bezienswaardigheden. Andere trekpleisters in Stiermarken zijn onder andere de Salzwelten Altaussee, de Dachstein glazen brug en de berg Hoher Dachstein met een prachtig uitzicht over een groot deel van het omliggende gebied. Natuurliefhebbers kunnen tijdens een vakantie in Stiermarken hun hart ophalen in de nationale parken.

Omgeving

De wijde omgeving wordt gekenmerkt door authentieke dorpen, groene valleien en hoge bergen, die vooral in de winter veel bezoekers trekken. Vanuit Stiermarken kan via de brug over de Mur een uitstapje gemaakt worden naar het aangrenzende Slovenië. Hier wisselen bergen, meren, wijngaarden en kleine dorpjes zich eveneens af. Dat is niet verwonderlijk, aangezien Stiermarken decennialang doorliep in het gebied dat tot Slovenië behoort. Optimaal genieten van natuurschoon, historie en cultuur, waarbij de inwendige mens niet vergeten wordt, het kan allemaal tijdens een welverdiende vakantie in Stiermarken.