Vakantie Salzburgerland
Vakantie Salzburgerland

Vakantie Salzburgerland

Het Salzburgerland vind je in Oostenrijk. Officieel heet de deelstaat Salzburg, naar de gelijknamige hoofdstad van de deelstaat. Om verwarring te voorkomen hebben de inwoners de regio dus omgedoopt tot Salzburgerland. Een vakantie in Salzburgerland is heel veelzijdig. Je gaat er naartoe voor de wintersport, met zijn kilometerslange pistes en afdalingen voor ieder niveau. Maar het Salzburgerland is ook heel geschikt voor zomervakanties. Lekker wandelen door diezelfde bergen en genieten van de prachtige cultuur. In de zomer kun je er zelfs in natuurwater zwemmen. Het berglandschap bevat ook historische bezienswaardigheden en gezellige steden waar je kunt winkelen en lokale gerechten proeft.

Salzburgerland en cultuur

Vakantie in Salzburgerland is heel gezellig en gemoedelijk. De mensen zijn er vriendelijk en gastvrij. In de decembermaand worden er diverse traditionele feesten gevierd, waaronder het Krampuslopen op 5 en 6 december. Met kerst wordt er in de steden en dorpen groots uitgepakt met levende kerststallen, versieringen en sierverlichting. Na kerst volgen de zogeheten Raunächten. Tijdens deze donkere dagen voor het nieuwe jaar worden de boze geesten verjaagd. In de zomer geniet je van andere tradities als Prangstangen en Samsonommegangen in Lungau. Het bekendste Oostenrijkse volksfeest Rupertikrtag wordt altijd groots gevierd in Salzburg en trekt veel bezoekers.

Bezienswaardigheden in Salzburgerland

Een vakantie in Salzburgerland biedt je verschillende leuke en interessante bezienswaardigheden. De stad Salzburg zelf is al een sprookje om doorheen te wandelen, dankzij de pittoreske gebouwen, de gezellige sfeer en historie. Om en in de stad zijn veel prachtige kastelen te bewonderen en bezoeken. Maar ook de Dom van Salzburg, de St. Peter abdij en het rococoslot Leopoldskron zijn pareltjes. Aan de Getreidegasse ligt het woonhuis van Mozart. Tegenwoordig is het een museum. En liefhebbers van The Sound of Music bezoeken natuurlijk het woonhuis van de echte familie Von Trapp aan de Traunstraße 34 met een pittoreske tuin.

Omgeving

De omgeving van het Salzburgerland is net zo pittoresk als de steden en dorpjes. De prachtige bergen en meren in het landschap geven je vakantie in Salzburgerland een bijzonder tintje. Voor lange wandelingen en fietstochten kun je bijvoorbeeld terecht bij de Wolfgangsee, Großglockner Hochalpenstraße en Hohe Tauern. De diepblauwe bergmeren Wolfgangsee en Zeller See bieden ook ruimte voor waterrecreatie, waaronder zwemmen en raften. In het Tennengebergte kun je zelfs een echte grot bezoeken. Voor liefhebbers van de dierentuin is een dagje Salzburg Zoo aan te raden. In de winter zijn er talloze pistes om mooie afdalingen te maken, bijvoorbeeld Almenwelt Lofer, Kitzsteinhorn-Kaprun en Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang.