Vakantie Karinthië
Vakantie Karinthië

Vakantie Karinthië

Karinthië is de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk. Dit gebied ligt aan de zuidkant van de Alpen en is bijzonder gunstig wat zonuren betreft. Wie graag de zon opzoekt, komt tijdens een vakantie in Karinthië dan ook zeker nooit bedrogen uit. Zelfs in de winter mag je rekenen op een flinke portie zon. Karinthië is niet alleen voor wintersporters aantrekkelijk, ook in de zomer is het er goed vertoeven. Geniet in je chalet aan een van de vele, helderblauwe meren van een geweldig uitzicht op de Alpen.

Karinthië en cultuur

Liefhebbers van cultuur en musea kunnen zich tijdens een vakantie in Karinthië verdiepen in de geschiedenis van het gebied. Maar je kunt ook genieten van andere culturen en moderne kunst. In Klagenfurt herbergt het Museum voor Moderne Kunst ruim 5000 werken van Oostenrijkse en internationale kunstenaars uit de 19e, 20ste en 21ste eeuw. Wie meer wil weten over het leven van de boeren in de Alpen bezoekt het Museum voor volkscultuur, gevestigd in kasteel Porcia in Spittal/Drau. Of treed in de voetsporen van de veelzijdige Heinrich Harrer. Deze sportman, onderzoeker, bergbeklimmer, geograaf en schrijver van het boek Seven Years in Tibet heeft zijn eigen museum in Hüttenberg.

Bezienswaardigheden in Karinthië

De hoofdstad van Karinthië is Klagenfurt. Het heeft een prachtig historisch centrum met authentieke gebouwen en pleinen. In de winter kun je genieten van de Karinthische kunstnijverheid en de lokale lekkernijen op de kerstmarkten in Villach en Klagenfurt. Tijdens je vakantie in Karinthië mag een bezoek aan Burg Hochosterwitz niet ontbreken. Het is wel even een klim via een kronkelend weggetje naar de top van een 150 meter hoge kalksteenrots, maar eenmaal aangekomen loop je door een indrukwekkende burcht. Een tentoonstelling vertelt je alles over de interessante geschiedenis.

Omgeving

Karinthië staat bekend om de vele prachtige meren die uitnodigen om in te zwemmen of op te varen. Het Klopeiner Meer heeft het hele jaar door een heerlijke temperatuur en is gelegen in een prachtige omgeving. Bezoek tijdens je vakantie in Karinthië de Faaker See, bekend om het heldere turkoois water. Vissers gaan er speciaal naartoe om te vissen op witvis. Vlak in de buurt kun je de ruïnes van het kasteel Finkenstein uit de 12e eeuw bezichtigen. Het Nationaal Park de Hohe Tauern is het grootste beschermde natuurgebied in de Alpen. Hier bevindt zich de grootste berg van Oostenrijk, namelijk de Grossglockner van 3798 meter hoog. Ervaren gidsen verzorgen hier diverse soorten ontspannende en uitdagende uitjes.