Vakantie Oostenrijk
Vakantie Oostenrijk

Vakantie Oostenrijk

Jaarlijks trekt Oostenrijk als populaire wintersportbestemming heel wat Nederlanders. De besneeuwde bergtoppen van de Alpen bezorgen rillingen aan ieder die gewend is aan de lage landen. Maar ook in de zomer kan je heerlijk op vakantie naar Oostenrijk, vooral als je van rust en natuur houdt. Naast de adembenemende natuur en onvergetelijke uitzichten barst Oostenrijk ook van de cultuur. Dat belooft dus een veelzijdige vakantie te worden. Oostenrijk is in ongeveer negen uur te bereiken vanaf Nederland en dat zorgt ervoor dat Nederlanders graag met hun eigen auto naar Oostenrijk op vakantie gaan. Ben je dit ook van plan, denk dan aan het verplichte autobahnvignet.

Oostenrijk en cultuur

Geen onbekende namen in de Oostenrijkse cultuur zijn de jonge keizerin Sissi, de componist Mozart en de film 'the Sound of Music'. Hoewel de laatste natuurlijk een fictie-film is, geven de levensverhalen van de personages veel prijs over de vroegere cultuur. Het land is natuurlijk ook wereldwijd bekend als muziekland vanwege het voortbrengen van een aantal invloedrijke componisten. Denk daarbij aan Mozart, Schubert en Bruckner. Ook theater, waaronder opera, komedie en tragedie is erg populair in Oostenrijk. Wil je tijdens je vakantie in Oostenrijk meer te weten komen over de geschiedenis van het land? Er zijn maar liefst acht prachtige plekken opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst, waaronder Schloss Schönbrunn, de Weense binnenstad en het oude stadscentrum van Graz.

Bezienswaardigheden in Oostenrijk

De cultuurliefhebber mag Oostenrijk niet verlaten zonder de hoofdstad Wenen te hebben gezien. Kijk je ogen uit in het Sissi museum en de imposante kathedraal Stephansdom. En rond een bezoek aan de Weense Staatsopera af met een stuk lekkere Sacher-Torte in het bekende café Sacher. Naast de hoofdstad van Oostenrijk zijn ook Innsbruck en Salzburg de moeite waard. Heb je genoeg van het citytrippen, zoek dan de mooie natuur op. Trek je wandelschoenen aan en ontdek het groene, glooiende landschap van de Alpen in de zomer. Er zijn gondels die je het hele jaar door naar grote hoogtes brengen. Bezoek zo de grootste waterval 'Krimmler Wasserfälle' van bijna 400 meter. Een vakantie in Oostenrijk is dan wel zo veelzijdig.

Omgeving

Oostenrijk is niet heel groot en ligt ingesloten tussen Duitsland, Zwitserland, Italië, Hongarije, Slovenië, Slowakije, Liechtenstein en Tsjechië. Vanaf de meeste plaatsen wip je binnen een paar uur de grens over. Het is de moeite waard om tijdens je vakantie in Oostenrijk de dwergstaat Liechtenstein eens te bezoeken, omdat je hier normaal gesproken niet zo snel zult komen. In het noorden van Italië liggen een aantal nationale parken met ongerepte natuur waar je eindeloos kunt wandelen, zoals Nationaal Park Stelvio-Stilfser Joch. Aan de oostgrens van Oostenrijk ligt de Slowaakse stad Bratislava op je te wachten.

Vakantie Oostenrijk