Vakantie Zuid-Holland
Vakantie Zuid-Holland

Vakantie Zuid-Holland

Zuid-Holland is niet zoals de naam doet vermoeden het zuidelijke punt van Nederland, maar van het oude gewest Holland. De provincie heeft vele internationale connecties en bezoekers. In de provinciale hoofdstad Den Haag vind je het internationaal gerechtshof en de nationale regering en parlementsgebouwen. Rotterdam staat bekend om een van de grootste havens ter wereld. De prachtige schone stranden van Katwijk, Scheveningen en Noordwijk worden jaarlijks overspoeld met Duitse toeristen. En natuurlijk is daar de Keukenhof en de bollenstreek. Wist je dat Nederland zo'n 60% van de wereldproductie bloembollen in handen heeft? Wil jij in Nederland proeven van de internationale allure, ga dan op vakantie naar Zuid-Holland.

Zuid-Holland en cultuur

Voordat de Romeinen rond de jaartelling bezit namen van het gebied Zuid-Holland wonen er vooral inheemse boeren. Zij hadden een behoorlijk ontwikkelde cultuur, maar de Romeinen namen allerlei nieuwe uitvindingen mee, zoals het schrift en bouwtechnieken. Er ontstond een mengcultuur, waarop de cultuur tot vandaag verder heeft gebouwd. De ontdekkings- en handelsgeest en de landbouwdrift zijn altijd gebleven. Ga tijdens je vakantie naar Zuid-Holland terug in de tijd en bezoek het Archeon in Alphen aan den Rijn en laat je meevoeren in de verschillende tijdperken van de prehistorie tot aan de middeleeuwen. In het Maritiem Museum van Rotterdam zie je hoe de haven van Rotterdam is ontstaan.

Bezienswaardigheden in Zuid-Holland

Er is altijd wat te doen in Zuid-Holland! Wandel langs onstuimige stranden in de herfst, of geniet van de warme zon in het voorjaar. Een ervaring voor het leven is een film bekijken in het Omniversum in Den Haag. Combineer dit uitstapje met het naastgelegen natuurhistorische Museon. Ga je met de kinderen op vakantie in Zuid-Holland, dan mag je zeker Madurodam niet overslaan: het kleinste dorpje van Nederland. Vooral in de lente kun je genieten van de fleurigste uitjes van Nederland, zoals de Keukenhof in Lisse en de bollenstreek. Bekijk dieren uit alle hoeken van de wereld in een van de mooiste dierentuinen van Europa: Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

Omgeving

Mocht je tijdens je vakantie in Zuid-Holland even iets anders willen, dan zit je met de trein binnen no-time in Utrecht of Amsterdam. Ook maak je vanaf Zuid-Holland gemakkelijk de oversteek naar provincie Zeeland, waar je onder andere de Deltawerken en vele pittoreske dorpjes kunt ontdekken. Mocht je de boot op willen, dan vertrekken er vanaf Rotterdam en Hoek van Holland veerboten naar Newcastle in het Verenigd Koninkrijk voor een internationaal uitstapje. Een plekje op deze veerboot dien je van tevoren te reserveren.