Vakantie Zeeland
Vakantie Zeeland

Vakantie Zeeland

Provincie Zeeland biedt eigenlijk alles voor een sportieve vakantie of strandvakantie in Nederland. De provincie heeft maar liefst 650 kilometer aan zandstranden, zodat je water altijd binnen een kwartier kunt bereiken. Het bestaat uit zeven eilanden en schiereilanden, waarbij het Zeeuwse landschap een aaneenschakeling is van kleine polders en dijken. De hoofdstad van de Zeeuwse provincie is pittoresk Middelburg, waar de authentieke cultuur in stand is gebleven. Wil je echter ontspannen in de zon of ben je op zoek naar een adrenalinekick? Dan is de provincie ideaal als strandbestemming, met onder andere veel gelegenheid om te surfen, kitesurfen, waterskiën of klimboarden. Voor elke waterrat of zonaanbidster is een vakantie naar Zeeland daarom een uitstekend idee.

Zeeland en cultuur

Omdat Zeeland grotendeels onder de zeespiegel ligt, is de provincie al eeuwen aan het vechten tegen het water. In 1953 werd Zeeland getroffen door de Watersnood. Kort daarna werden de Deltawerken gebouwd om een dergelijke ramp in de toekomst te voorkomen. Deze strijd en de Deltawerken vormen een belangrijk onderdeel van de hedendaagse cultuur van de provincie. Ook heeft het de aard van de Zeeuwse bevolking enorm gevormd. De provincie heeft echter ook veel profijt van het water. Zo hebben de visserij en handel Zeeland tot bloei doen komen. Dat biedt ook tijdens een vakantie voldoende mogelijkheden. Bezoek bijvoorbeeld tijdens je vakantie in Zeeland de Deltawerken, de pittoreske havens of een van de vele musea. Bijzonder interessant voor jong en oud.

Bezienswaardigheden in Zeeland

Strandjutten in de late zomer, een winterse wandeling die je afsluit met erwtensoep met Zeeuwse spek, mosselen eten of vogels spotten bij zonsopgang: een vakantie in Zeeland kan simpel zijn, maar toch heel bevredigend zijn. De provincie biedt zeer bovendien veel bezienswaardigheden. Ontdek het polderlandschap van Zeeland per fiets en laat je door een pontje naar de andere kade brengen. Van Goes naar Borsele gaat een stoomtreintje, waarbij je onderweg kan stoppen bij het Berkenhof's Tropical Zoo in Kwadendamme. Daarnaast is de provincie rijk aan vuurtorens met een interessante historie en prachtige uitzichten. Onder andere Goes en Middelburg zijn bijzonder gastvrij en zeer authentiek. Geniet daar bijvoorbeeld van de muziekevenementen die geregeld plaatsvinden.

Omgeving

Zeeland ligt erg gunstig ten opzichte van provincie Zuid-Holland en de Belgische kustprovincies. Zo maak je tijdens je vakantie in Zeeland gemakkelijk een uitstapje naar Rotterdam of Dordrecht. Een klein uurtje zuidwaarts rijden en je bereikt de gezellige stad aan de Schelde: Antwerpen. Ook kun je een uitstapje maken naar de kustplaatsen Knokke-Heist, Zeebrugge of Blankenbergen. Heb je voldoende strand en zee gezien, neem dan de tijd om de sfeervolle stadjes Brugge en Gent te bekijken.