Vakantie Waddeneilanden
Vakantie Waddeneilanden

Vakantie Waddeneilanden

Een bijzondere vakantiebestemming vlakbij huis zijn de Nederlandse Waddeneilanden. Omdat je per boot richting de eilanden gaat, heb je toch altijd het gevoel van even lekker weg te zijn. Een vakantie op de Waddeneilanden is perfect voor iedereen die van zon, zee en strand houdt, maar ook voor iedereen die gek is op natuur, leuke excursies en rust. De eilanden zijn stuk voor stuk uniek. Zo kun je goed stappen en zijn er leuke café's en restaurants te vinden op Texel en Terschelling, en kun je genieten van optimale rust op Schiermonnikoog, Terschelling en Ameland. Voor ieder wat wils dus!

Waddeneilanden en cultuur

Ieder eiland heeft zijn eigen cultuur. Zo kun je iedere zomer volop genieten van festivals op Vlieland (Into The Great Wide Open) en op Terschelling (Oerol). Ook zijn er op de andere eilanden diverse leuke evenementen en concerten te bezoeken. In de zomer vind je er de meeste culturele evenementen, aangezien het dan het hoogseizoen is voor de eilanden. Ga naar de film in openluchtbioscopen, woon een theaterstuk bij of bezoek een van de vele culturele zomermarktjes. Een vakantie op de Waddeneilanden is op die manier nooit saai en geschikt voor het hele gezin.

Bezienswaardigheden op de Waddeneilanden

De eilanden hebben van alles te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Bekijk tijdens je vakantie op de Waddeneilanden zeker de grote vuurtoren bij Cocksdorp op Texel en ontdek het rustige natuurgebied op Vlieland per Vliehorsexpres. Wandel door de duinen bij Midsland aan Zee op Terschelling of huur een fiets op Ameland om richting het Bornrif (de vuurtoren) te fietsen. Wadlopen kan uitstekend bij Schiermonnikoog. Op ieder eiland kun je optimaal genieten van wandeltochten en fietstochten door de natuur. Ook kan je overal lekkere lokale producten uitproberen in gezellige cafeetjes en wegdromen bij de historische gebouwen en kerken.

Omgeving

Een vakantie op de Waddeneilanden staat garant aan een ontspannen vakantie in een bijzonder gebied. De natuur kent op een ieder eiland een bijzondere diversiteit aan fauna en flora. Van een mooie kustlijn tot dichte bossen en van een prachtig duingebied tot fraaie veengebieden. Buiten het hoogseizoen komen veel mensen richting de eilanden om te kunnen genieten van een welverdiende rust. Neem je wandelschoenen en verrekijker mee en spot de meest kleurrijke vogels en waterdieren. Op alle eilanden kun je fietsen en mountainbikes huren en zijn er diverse excursies te boeken om de natuurrijke omgeving zo goed mogelijk te kunnen ontdekken.