Vakantie Overijssel
Vakantie Overijssel

Vakantie Overijssel

Wanneer je de IJssel over bent, dan kom je terecht in een rustige provincie met gezellige dorpen, prachtige natuurgebieden en levendige steden. Dát is Overijssel, een bruisende provincie in Nederland. Sommige dorpen en steden beschikken nog over tientallen historische gebouwen, terwijl andere steden juist weer moderner zijn. Neem bijvoorbeeld Hanzestad Kampen, een stad vol met historische hoogtepunten en een rijke geschiedenis. Ook de natuurliefhebber zal zijn hart ophalen in het groene Overijssel. Van veengebieden tot aan waterrijke regio's, er is van alles te vinden. Een vakantie in Overijssel is de ideale bestemming voor iedereen die gek is op cultuur, natuur, steden en historie.

Overijssel en cultuur

De stad Kampen is een stad met cultuur. Je vindt hier ontzettend veel bijzondere gebouwen, mooie verhalen en fraaie wandelroutes. Wandel de Thea Beckman-route, de route van de schrijfster die Kampen vaak als inspiratiebron heeft gebruikt. Een van de leukste musea vind je in de grensplaats Losser: het Smokkelmuseum. Ontdek hoe men vroeger producten de grens over smokkelde en kom meer te weten over de textielgeschiedenis van het gebied. Ieder jaar wordt in Overijssel de Twente Ballooning georganiseerd. Dat is een bijzonder spektakel met luchtballonnen en andere gekleurde luchtvaarders, sinds 1985 een begrip in de provincie!

Bezienswaardigheden in Overijssel

Zwolle is een bijzonder mooie stad met historische bezienswaardigheden. Bezoek de stad tijdens je vakantie in Overijssel en bekijk de de Sassenpoort, de Peperbus en de Wijndragerstoren. In Steenwijk, vlak bij Zwolle, is tevens van alles te bekijken. Hoogtepunt van de stad is de Sint Clemenstoren, een oude kerk met een toren van 87 meter hoog! Een ander hoogtepunt van de provincie is Kasteel Twickel bij Delden, een mooi historisch kasteel waar je rondom wandelroutes en fietsroutes vindt. In Deventer vind je het oudste huis van Nederland: de Proosdij dat uit 1130 stamt.

Omgeving

Overijssel is een natuurrijke provincie met kleurrijke natuurgebieden, veel veengebieden, bossen en weilanden. Het is de ideale regio voor bijzondere wandelingen, fietstochten en andere activiteiten. Pak dus je wandelschoenen in of neem je fiets mee naar je vakantie in Overijssel en vergeet vooral je fotocamera niet! In het noordwesten van de provincie ligt Nationaal Park de Weerribben, een groot natuurgebied met veel veen, meren en een diverse flora en fauna. Maak kennis met de otter, de velduil en de Zwarte Stern. Ook Giethoorn is de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie in Overijssel. Huur een bootje of een kano of ga mee met de rondvaartboot en ontdek het Venetië van Nederland.