Vakantie Noord-Brabant
Vakantie Noord-Brabant

Vakantie Noord-Brabant

Noord-Brabant is een van de zuidelijke provincies van Nederland. Deze provincie staat bekend om de gezelligheid en gemoedelijkheid. De hoofdstad van Noord-Brabant is 's Hertogenbosch, terwijl de grootste stad Eindhoven is. In een uur rij je tijdens je vakantie in Noord-Brabant van het oosten naar het westen van de provincie. Daarom kun je lekker veel zien en doen in korte tijd. Noord-Brabant is bijna een aaneenschakeling van pittoreske dorpjes, waarvan de kern uit een kerk en een café bestaat. Op het marktplein kun je onder het genot van een drankje en een portie bitterballen genieten van wat het dorp te bieden heeft.

Noord-Brabant en cultuur

Hoewel Noord-Brabant behoorlijk dichtbevolkt is, vind je tussen de vele dorpen en kleine steden vele kilometers landbouwgrond. Op vakantie in Noord-Brabant kun je daarom grote afstanden per fiets afleggen, slingerend tussen de akkers en door de bossen. Onderweg kom je op een zomerse dag heel wat Brabanders tegen. De Brabander noemt zichzelf bourgondisch. Ze houden van veel en lekker eten met een bijpassend wijntje of een biertje van eigen makelij. De brouwerijen in Noord-Brabant zijn de trots van de streek en er komen steeds meer lokale brouwers bij. Zanger Guus Meeuwis zingt het hedendaagse lijflied van Noord-Brabant, "Brabant", dat met emotie op zwoele zomeravonden wordt meegezongen in de plaatselijke bar.

Bezienswaardigheden in Noord-Brabant

Ga je op vakantie naar Noord-Brabant, dan hoef je je niet te vervelen. Vijf relatief grote en knusse steden heten je van harte welkom: Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Breda en Helmond. Je kunt hier winkelen en genieten van lokale lekkernijen als de Bossche Bol in Den Bosch. Ook vind je hier het Jheronimus Bosch Art Center en maak je op een mooie dag een rondvaart op de Binnendieze. Wil je een dagje weg uit de stad, bezoek dan het sprookjesachtige attractiepark de Efteling. Ook leuk om met de kinderen te doen: een dagje naar safaripark de Beekse Bergen! Je kunt hier echt op safari tussen de loslopende wilde dieren of op een hete dag aan het strand liggen.

Omgeving

Noord-Brabant ligt aan de noordgrens van België en zodoende is het gemakkelijk om met de fiets of de auto de grens over te schieten. Indien je op vakantie naar Noord-Brabant zin hebt in een dag aan zee, kun je terecht in een van de Belgische of Zeeuwse kustplaatsen. Ook het authentieke Maastricht ligt slechts op een uur rijden van Eindhoven. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van het glooiende landschap, een welkome afwisseling van het vlakke Brabantse land.