Vakantie Limburg (NL)
Vakantie Limburg (NL)

Vakantie Limburg (NL)

Limburg is een bijzondere provincie in het zuiden van Nederland. De rijke historie heeft veel prachtige kastelen en kasteelparken opgeleverd die gewoon te bezoeken zijn. Ook de Romeinen hebben hun stempel op de provincie gedrukt, evenals de steenkolenmijnen die in de provincie te vinden zijn. Rondom Maastricht en Valkenburg zijn er vele natuurlijke grotten die als een labyrint onder de grond lopen. Een aantal van deze grotten zijn ingericht als informatiecentrum of museum en zijn met (en soms zelfs zonder) gids te bezoeken. Limburg biedt voor stelletjes, vriendengroepen en gezinnen heel bijzondere en avontuurlijke vakanties!

Limburg en cultuur

Limburg is een gezellige samenkomst met veel verschillende dorpjes, steden en bezienswaardigheden. Van lekker winkelen in Maastricht tot aan de historie van Kasteel Hoensbroek; er is van alles te beleven. Een groot onderdeel van de cultuur van Limburg wordt bepaald door de kolenmijnen, de bijzondere grotten in het zuiden van de provincie en de Romeinse tijd. In de omgeving vindt men deze verschillende grotten te bezoeken, zoals Grotten Zonneberg, de Fluweelengrot, Mergelrijk en de Gemeentegrot. In Valkenburg bezoek je tijdens de vakantie in Limburg uiteraard de Steenkolenmijn en de Romeinse katakomben. In de verschillende nationale parken zijn ook nog overblijfselen van de Romeinen terug te vinden.

Bezienswaardigheden in Limburg

Je hoeft je tijdens de vakantie in Limburg zeker niet te vervelen. Je kan er bijvoorbeeld genieten van Mondo Verde in Landgraaf, GaiaZOO in Kerkrade en Kasteelpark Born in Born. Verder liggen ook Zoo Parc Overloon en Kasteeltuinen Arcen in Limburg op je te wachten om ontdekt te worden. De kinderen genieten ook met volle teugen van Attractiepark Toverland en het Sprookjesbos. Trek je wandelschoenen aan of stap op de fiets en maak prachtige tochten door Nationaal Park De Grote Peel, De Maasduinen of De Meinweg. Ieder natuurgebied heeft een eigen karakter en bezienswaardigheden. Ook heel bijzonder is het Drielandenpunt met het eigen labyrint.

Omgeving

Wanneer je op vakantie in Limburg bent, dan maak je ook gemakkelijk even een uitstapje over de grens. Zo ben je vanuit Limburg in een mum van tijd in België en Duitsland. Bezoek hier eens een natuurgebied of een leuke dierentuin. Of maak een stedentripje naar Luik of Düsseldorf. Maar Limburg zelf heeft natuurlijk al genoeg te bieden. Er zijn leuke dorpjes, prachtige natuurgebieden en vele wandel- en fietsroutes. Over de provincie verdeeld zijn er gezellige accommodaties te vinden om tijdens de vakantie in Limburg te verblijven. Neem een romantisch hotel in Maastricht, verblijf met het hele gezin in een huisje in de natuur of zoek met vrienden de gezelligheid net buiten de stad op.