Vakantie Gelderland
Vakantie Gelderland

Vakantie Gelderland

Wist je dat er een natuurfilm is opgenomen in Nationaal Park De Hoge Veluwe in Gelderland? Die Nederlandse provincie Gelderland is qua oppervlakte de grootste provincie van Nederland. Dat het niet heel erg dichtbevolkt is, kan maar één ding betekenen: er is veel natuur in Gelderland. De provincie is opgedeeld in vier streken: de Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, de Achterhoek en Rivierenland. Ben je op zoek naar een bestemming om flink te wandelen en te fietsen, boek dan een vakantie naar Gelderland.

Gelderland en cultuur

Gelderland staat bekend om haar natuur en gastvrijheid. Het leven is er een stuk minder gehaast dan in andere delen van het land. Dat merk je als je tijdens je vakantie in Gelderland de steden, dorpen en andere bezienswaardigheden bezoekt. De vier streken hebben zo elk hun eigen stukje geschiedenis. Je zult zien dat het landschap wordt onderbroken door fraaie landgoederen en zelfs kastelen. Kleine historische stadjes met verdedigende stadsmuren laten je teruggaan in de tijd. Natuur en cultuur zijn in Gelderland op een unieke wijze samengevloeid. Dat maakt Gelderland tot een unieke provincie.

Bezienswaardigheden in Gelderland

In Gelderland geniet je vier seizoenen lang van de natuur. Slingerende wegen over de dijken, langs de boomgaarden, door het heidelandschap en de bossen. Vooral de Veluwe heeft inmiddels een behoorlijke status opgebouwd. Hier bezoek je de nationale parken Veluwezoom en De Hoge Veluwe, waar je reeën, wilde zwijnen, herten en andere dieren kunt spotten. Duik het verleden in in een van de unieke musea, zoals het Kröller Muller museum, waar je onder andere werken van Vincent van Gogh kunt bekijken. Wil je een stad bezoeken tijdens je vakantie in Gelderland? Nijmegen is de mooiste stad van Gelderland en is volop in ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid. Neem je de kinderen mee op vakantie, ga dan aapjes kijken in de Apenheul of dolfijnen in het Dolfinarium.

Omgeving

Gelderland ligt enorm centraal in Nederland. Je bereikt gemakkelijk de provincie en gelijknamige stad Utrecht voor een dagje aan de grachten. Ook Overijssel, voor nog meer fietsplezier, ligt ten noorden van Gelderland. Wil je tijdens je vakantie in Gelderland even helemaal wat anders? De Duitse grens ligt op een steenworp afstand. Met de fiets steek je eenvoudig de grens over naar Münsterland, waar je een aantal kleinere winkelsteden kunt bezoeken zoals Bocholt of Gronau. De historische stad Münster is zeker de moeite van een bezoek waard. Je vindt hier prachtige landhuizen en leuke bezienswaardigheden.