Vakantie Drenthe
Vakantie Drenthe

Vakantie Drenthe

Tussen Groningen, Friesland, Overijssel en de Duitse deelstaat Nedersaksen ligt de provincie Drenthe. Deze zeer groene provincie herbergt vele prachtige natuurgebieden. Bezoek tijdens je vakantie de hunebedden, de veengebieden of de zandgronden. De zandgronden behoren tot het ‘oude Drenthe’ en je vindt er vooral brinkdorpen, heidegebied en essen. Drenthe is de dunst bevolkte provincie van Nederland en heeft daardoor het groene, landelijke karakter behouden. Voor natuurliefhebbers is er veel te doen, maar ook met gezinnen geniet je volop van Drenthe. Bijvoorbeeld in de dierentuin of in een van de gezellige attractieparken. Of wil je romantisch met zijn tweetjes op vakantie in Drenthe? Ook daar is de provincie zeer geschikt voor.

Drenthe en cultuur

Drenthe heeft een landelijk karakter en herbergt nog vele schatten van weleer. Zo zijn er 52 hunebedden te bezichtigen. Bezoek tijdens een vakantie in Drenthe het Hunebedcentrum in Borger en je leert samen meer over deze bijzondere steenformaties. In het Drents Museum zijn allerlei typisch Drentse voorwerpen en vondsten uit het veen te zien en de Boot van Pesse ligt hier ook geborgen. Er zijn verschillende standbeelden die je gezien wil hebben, zoals Berend Botje in Zuidlaren, Bartje in Assen en Ot en Sien op de Brink in Roden. De diversiteit van de provincie komt onder meer tot uiting in Kasteel Coevorden, het herinneringscentrum en restanten van Kamp Westerbork en het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam.

Bezienswaardigheden in Drenthe

Naast culturele bezienswaardigheden bezoeken, kan je tijdens een vakantie in Drenthe ook genieten van leuke attractieparken, waaronder Plopsa Indoor Coevorden en Drouwenerzand Attractiepark. In Zuidlaren is er zelfs een Sprookjeshof. In Emmen kun je naast leuk winkelen ook genieten van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, de grote nieuwe dierentuin net buiten het stadshart. Drenthe kent daarnaast drie nationale natuurparken: Nationaal Park Dwingelderveld, Nationaal Park Drents-Friese Wold en Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Ieder park heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden, welke het beste ervaren worden door er een mooie wandeling of fietstocht te maken.

Omgeving

Drenthe heeft een prachtige omgeving. Het ligt er natuurlijk aan waar je op vakantie in Drenthe bent, maar vanuit deze provincie kun je zo een uitstapje maken naar bruisende steden, waaronder Assen, Emmen, Coevorden en Zuidlaren. Of maak een uitstapje over de grens. In Nedersaksen vind je prachtige natuurgebieden en dagjes uit voor het hele gezin. Drenthe is daardoor heel bijzonder en biedt tegelijk veel rust in de uitgestrekte natuurgebieden. Geniet met het hele gezin, met vrienden of lekker met zijn tweetjes van deze bijzondere provincie.