Vakantie Nederland
Vakantie Nederland

Vakantie Nederland

Een van de dichtstbevolkte en kleinste landen van Europa en toch zo rijk aan historie, cultuur en zelfs natuur; een vakantie in Nederland is meer dan de moeite waard. De grachtensteden zoals je die in Nederland ziet, zie je nergens anders. De smalle grachten met aan weerszijden statige oude panden geven bijvoorbeeld Utrecht en Amsterdam het hele jaar door een bijzondere sfeer. Alle regio's en steden in Nederland zijn goed te bereizen met de trein, bus en auto, maar zeker en vast ook met de fiets. Nederland staat namelijk bekend om het uitgebreide en veilige fietspadennetwerk.

Nederland en cultuur

Wat mensen van buitenaf altijd opvalt, is de grote hoeveelheid fietsers die tijdens de spitsuren te zien zijn in het verkeer. Nederland is een smeltkroes van culturen, mede door de immigranten die hun plek hebben gevonden in dit kleine kikkerlandje. Toch springen er een aantal dingen uit die het land zo interessant maken. Nederland is een waterland: het ligt lager dan het zeeniveau en is omgeven door water. Het land vecht zo al eeuwenlang tegen het water middels onder andere dijken en waterkeringen. Wil je op zoek naar authentieke Nederlandse plaatsen, waar je meer te weten kunt komen over de beroemde windmolens, kaas en de klompen? Bezoek tijdens je vakantie in Nederland dan de plaatsen Zaanse Schans, Zaandam, Volendam en Alkmaar.

Bezienswaardigheden in Nederland

Er zijn vele bijzondere steden waar het grootste gedeelte van de oude architectuur de eerste en tweede oorlog heeft overleefd, zoals Den Haag en Amsterdam. In Den Haag vind je de nationale parlementsgebouwen en het internationale gerechtshof. Amsterdam staat bekend om de vele historische musea, waaronder het Rijksmuseum met de beroemde Nachtwacht van Rembrandt. Buiten de steden kun je tijdens je vakantie in Nederland genieten van de duingebieden rondom Scheveningen of Castricum. In het oosten, in de provincie Gelderland, vind je Nationaal Park Veluwezoom en De Hoge Veluwe vlakbij elkaar. Hier kun je eindeloos wandelen, fietsen, paardrijden en Nederlands wild spotten.

Omgeving

Nederland is een klein land, dat grenst aan buurlanden Duitsland en België. Vanwege de omvang is het gemakkelijk om deze landen te bezoeken vanaf de vakantie in Nederland. In België zijn de knusse steden Antwerpen, Mechelen en Brugge goed te bereiken met de trein en via de autosnelweg. Vlak over de Duitse grens zijn vele interessante steden die de moeite van een bezoek waard zijn, zoals Münster, Leipzig en Düsseldorf. Denk ook eens aan de noordkant van Nederland, waar je vijf parels van Waddeneilanden kunt vinden, alle met hun eigen karakter en sfeer.

Vakantie Nederland