Vakantie Essaouira

Een strandvakantie in Essaouira is misschien niet waar je het eerst aan denkt bij zon, zee en strand, maar dit Marokkaanse havenstadje leent zich er perfect voor. De plaats ligt aan de Atlantische Oceaan in Marokko, aan de westkust van het Afrikaanse continent. Door de unieke combinatie van Arabische cultuur, bezienswaardigheden, lekker eten en een prachtig landschap is Essaouira een goede bestemming voor een zonvakantie. De plaats is geliefd bij surfers, kunstenaars, gezinnen en bij wie geïnteresseerd is in de Marokkaanse cultuur. En die al het moois graag in een prettig klimaat willen ervaren.

Vakanties in Essaouira

Plaatsen in Essaouira

Essaouira en cultuur

Zoals veel Marokkaanse plaatsen heeft ook Essaouira een sfeervolle medina, een markt, waarop van alles verkocht wordt. Die van deze Marokkaanse badplaats is zelfs UNESCO Werelderfgoed! Geniet tijdens je vakantie in Essaouira van het adembenemende uitzicht over de Atlantische Oceaan vanaf de vestingwallen die de haven ommuren. Op het brede zandstrand van Essaouira vermaak je je goed als gezin, maar vinden ook surfers een perfecte plek om hun sport uit te oefenen, door de frisse wind waarvan dit deel van de kust profiteert. Natuurlijk kun je in Essaouira ook de traditionele Marokkaanse cultuur beleven, bijvoorbeeld door een tocht met een kameel te maken.

Winkelen en uitgaan in Essaouira

Zoals elke Marokkaanse plaats heeft ook Essaouira een levendig lokaal handelsleven. In de medina van de stad vind je dan ook allerhande Marokkaanse producten. Denk aan zeep voor in de hamam, houtsnijkunst, leren tassen en sieraden. Natuurlijk is er ook eten te koop. Een vakantie in Essaouira is niet compleet zonder verse vis uit de Atlantische Oceaan. Essaouira is een gemoedelijk stadje, waar je je tussen de surfers 's avonds op een relaxte manier vermaakt. De cafés en restaurants aan de zee zijn 's avonds, in de frisse wind uit het noorden, een fijne plek om de dag af te sluiten.

Eten en drinken in Essaouira

Vers gevangen vis uit de Atlantische Oceaan smaakt nergens zo lekker als in de plaats waar de vissers de vangst aan land gebracht hebben. In Essaouira vind je dan ook veel verschillende visrestaurants. Natuurlijk is de traditionele Marokkaanse keuken ook goed vertegenwoordigd. Een zonvakantie in Essaouira is niet compleet zonder te proeven van de tajines, thee, gebakjes, sardientjes en goed gekruide vleesgerechten die de Marokkaanse keuken rijk is. Een wijntje drinken kan in Essaouira ook prima: restaurants als La Table, Scirocco en Taros hebben een goede wijnkaart én de laatste biedt zelfs een prachtig uitzicht over Essaouira en het strand.

Taal

De officiële taal in Marokko is het Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Marokko heeft als betaalmiddel de dirham. Creditcards worden doorgaans bij grote hotels, restaurants winkels en banken geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Marokko heb je geen visum nodig bij een verblijf van maximaal negentig dagen. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Marokko zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Marokko is 220 volt.

Tijdsverschil

In Marokko is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Marokko heeft aparte alarmnummers voor politie en ambulance/brandweer. Het alarmnummer voor politie is 19, voor ambulance/brandweer 15.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/marokko/

Kraanwater

In Marokko wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Essaouira

Reistijd naar Essaouira

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 04:00 uur
  • Transfertijd naar Essaouira: 03:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook