Vakantie Gozo

Het eiland Gozo is het kleine broertje van Malta en ligt naast het gelijknamige dwergstaatje in de Middellandse Zee. Het is 67 vierkante kilometer groot en telt ongeveer 37.000 inwoners. Een vakantie op Gozo is vooral geschikt voor natuur-, duik- en cultuurliefhebbers. Net als het hoofdeiland wordt het landschap van Gozo gekenmerkt door baaien, rotskliffen en een diepe vallei die het binnenland in tweeën deelt. Het verschil is dat het eilandje wat ruiger en groener is dan Malta. Om er te komen moet de autoveerboot vanaf Noord-Malta worden genomen, die elke drie kwartier vaart. Er is geen luchthaven op Gozo.

Vakanties in Gozo

Plaatsen in Gozo

Gozo en cultuur

Het eiland beschikt over een aantal beroemde historische overblijfselen, waarvan sommige duizenden jaren oud zijn. Met een vakantie op Gozo maak je dan ook een reis ver terug in de tijd. In het binnenland, bij het plaatsje Xagħra, staan de tempels van Ġgantija. Dit zijn de belangrijkste bouwwerken uit het verleden van het eiland. De tempelruïnes zijn zo’n vijfduizend jaar oud. De hoofdstad van Gozo is Rabat, dat ook wel Victoria wordt genoemd. De lokale citadel met zijn zeventiende-eeuwse basiliek zijn er de trekpleisters. Ook in Għarb, Nadur, Xagħra en Xewkija staan opvallende kathedralen. ’s Zomers worden in veel dorpen religieuze feesten georganiseerd.

Winkelen en uitgaan in Gozo

Gozo is een echte bestemming voor mensen die van natuur, wandelen en pittoreske dorpjes houden. Hierdoor zijn de winkelmogelijkheden op het eiland beperkt, maar uiteraard niet helemaal afwezig. De beste plaats om te shoppen is de hoofdstad Rabat. In het centrum van het 7.000 inwoners tellende stadje zijn diverse winkels te vinden, waaronder lokale boetieks en wereldwijd bekende ketens. Daarnaast zijn er een overdekt winkelcentrum en een kleine toeristische markt. Om uit te gaan tijdens je vakantie op Gozo is Rabat voor veel mensen eveneens de eerste keuze. Tussen Rabat en Xlendi vind je de populaire discotheek La Grotta.

Eten en drinken in Gozo

Op culinair gebied worden Malta en Gozo omschreven als eilanden met een eenvoudige, boerse keuken. Vis neemt een centrale plaats in op de menukaart, maar er zijn ook gerechten waarin rundvlees, varkensvlees of konijnenvlees de basis vormen. Andere ingrediënten en smaakmakers zijn rijst, pasta, bonen, geitenkaas, schapenkaas en olijven. Vooral Mġarr, Marsalforn, Rabat, Xendli en Xagħra beschikken over de nodige restaurants. In veel daarvan worden zowel de mediterrane als internationale keuken geserveerd. Lokale dranken om tijdens je vakantie op Gozo te proeven zijn de cactuslikeur bajtra en het biermerk Cisk.

Taal

De officiële talen op Malta zijn het Maltees en het Engels.

Geldzaken

Malta heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Malta heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Malta is een gele koorts vaccinatie is verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Er zijn geen aanbevolgen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning op Malta is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je op Malta bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/malta/

Kraanwater

In Malta wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Gozo

Reistijd naar Gozo

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 03:00 uur
  • Transfertijd naar Gozo: 00:45 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Bekijk ook