Vakantie Luxemburg
Vakantie Luxemburg

Vakantie Luxemburg

Luxemburg is het op één na kleinste land van Europa. Het telt slechts iets meer dan een half miljoen inwoners. De hoofdstad en grootste stad van het land is het gelijknamige Luxemburg. Bij Luxemburg Stad ligt ook het enige internationale vliegveld van het land: het is iets meer dan een uurtje vliegen vanuit Nederland. Wil je met de auto op vakantie in Luxemburg? Vanaf Amsterdam bereik je Luxemburg stad in ongeveer 4 auto-uren. Luxemburg is een welvarend land en je zult er op vakantie kunnen genieten van een zeer hoge kwaliteit van leven.

Luxemburg en cultuur

Gelegen tussen grote broers Frankrijk en Duitsland heeft Luxemburg trekken van het karakter van beide landen overgenomen. De Franse joie de vivre gaat hier hand in hand met de verzorgde uitstraling die bij Duitsland hoort. Ook buurman België in het noordwesten heeft zo zijn invloed op dit land, vooral als het gaat om culinair genieten. Typisch voor de Luxemburgers is de liefde voor goed eten. Je vindt dan ook naar verhouding zeer veel sterrenrestaurants door het hele land. Tijdens je vakantie in Luxemburg kun je je laten verrassen door de uitgebreide nationale en internationale menu's, vaak aangepast op het seizoen. Vooral de liefde voor wild, plus een keur aan interessante bieren en wijnen, maken Luxemburg tot een waar culinair paradijs.

Bezienswaardigheden in Luxemburg

Mede door de strategische ligging in Europa kent Luxemburg vele schijnbare tegenstellingen. Je kunt tijdens je vakantie in Luxemburg als wandelaar terecht in wandelparadijs bij Mullerthal, ook wel Klein Zwitserland genoemd. De Moezel zorgt voor wijnbouw met een selectie uitstekende wijnen die niet onderdoen voor de top. In de Luxemburgse Ardennen in het noordwesten waan je je zomaar in een landschap van Lord of the Rings. En natuurlijk is een bezoek aan het mondaine, zeer verzorgde Luxemburg Stad een must. Hier vind je ook de mooiste musea, langs lange lanen, omzoomd door indrukwekkende boompartijen.

Omgeving

Fietsen, wandelen, kamperen; alles is mogelijk tijdens je vakantie in Luxemburg. Het land is volop voorzien van uitstekende wandelpaden, mooie en duidelijke fietsroutes en comfortabele campings. Drie natuurreservaten zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers. Vooral het natuurgebied Haff Réimech, prachtig gelegen aan de voet van wijngaarden, is een absolute aanrader. De grote, goedbewaarde verscheidenheid aan flora en fauna is de basis geweest voor het natuurbeschermingscentrum Biodiversum. Dit ligt op een kunstmatig eiland, en alleen al het contrasterende, futuristisch ogende gebouw is de moeite waard van een uitgebreid bezoek!