Vakantie Dubrovnik Rivièra

Het prachtige en authentieke kustgebied rondom de stad Dubrovnik in de zuidelijkste provincie van Kroatië mag terecht Rivièra genoemd worden. Je vindt hier de mooiste mediterrane stranden, een helderblauwe zee, ongerepte natuur en historische steden en dorpjes. Voor de beste temperaturen bezoek je de regio tussen april en oktober, hoewel het in de zomermaanden juli en augustus erg heet kan worden. Vlakbij de kust liggen een aantal bijzondere eilanden die je tijdens je vakantie in de Dubrovnik Rivièra kunt bezoeken. Het leven in Kroatië en met name aan de kust is erg gericht op de zee, waardoor je het fijne gevoel van vrijheid zult ervaren.

Vakanties aan de Dubrovnik Rivièra 9

Plaatsen aan de Dubrovnik Rivièra

Populaire plaatsen aan de Dubrovnik Rivièra

Dubrovnik Rivièra en Cultuur

Eigenlijk is het toerisme in Kroatië pas recent op gang gekomen, namelijk na het einde van de Balkanoorlog in 1995. De oorlog heeft natuurlijk zijn sporen achtergelaten, maar gelukkig zijn er ook nog hele gebieden authentiek en onaangetast gebleven. Dit krijg je tijdens je vakantie in Dubrovnik Rivièra zeker mee, ondanks het toerisme. De enigszins stugge, maar gastvrije Kroaten zijn hoofdzakelijk katholiek. De traditionele feestdagen worden hier dan ook uitgebreid gevierd. Wil meer weten over het rijke verleden van Kroatië, bezoek dan een van de vele monumenten die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Ze geven je een prachtig beeld van de volkeren en culturen die hun voetstappen hebben achtergelaten in het land.

Bezienswaardigheden aan de Dubrovnik Rivièra

Natuurlijk ga je niet op vakantie naar de Dubrovnik Rivièra zonder de stad Dubrovnik zelf te bezoeken. Deze prachtige mediterrane vestingstad kan zo als decor van een film dienst doen. Je kunt een wandeling maken over de oude stadsmuren, Gradske Zidine, waarbij je een geweldig uitzicht hebt over de stad en de omgeving. Bezoek zeker ook het eiland Lokrum op slechts tien minuten varen van Dubrovnik. Er staat slechts één gebouw, namelijk een Benedictijns klooster met een florerende botanische tuin. Wil je wat meer beweging, ga dan zeekajakken en bezoek de grotten aan de ruwe kustlijn. Neem uiteraard ook je wandelschoenen mee voor flinke hikes in de omliggende natuurgebieden, zoals Nationaal Park Mljet.

Omgeving

Niet alleen de regio in en rondom Dubrovnik is de moeite waard. Mocht je tijdens je vakantie in de Dubrovnik Rivièra een auto tot je beschikking hebben, maak dan zeker een uitstapje naar het noordelijker gelegen Split. Rijd langs een van de meest indrukwekkendste kustwegen van Europa en bereik Split in vier uur. Vanaf Dubrovnik kun je ook verschillende internationale uitstapjes maken, zoals een oversteek via de Adriatische Zee naar Montenegro. De provincie Dalmatië biedt meer dan alleen de Dubrovnik Rivièra. Met of zonder duikervaring kun je op verschillende plaatsen duiken of snorkelen. Zo is Premuda erg populair vanwege de Katedrala grotten.

Taal

De officiële taal in Kroatië is het Kroatisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Kroatië heeft als betaalmiddel de Kuna. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Kroatië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Kroatië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus B vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen in bepaalde gevallen.

Elektriciteit

De netspanning in Kroatië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Kroatië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 192, ambulance: 194 en brandweer: 193.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kroatie/

Kraanwater

Het kraanwater in Kroatië is veilig te drinken.

De temperatuur aan de Dubrovnik Rivièra

Best beoordeelde vakanties

Valamar Collection Dubrovnik P


9.4

19 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Valamar Collection Dubrovnik P

Lero Hotel


8.6

11 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Lero Hotel

Admiral Grand Hotel


8.9

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Admiral Grand Hotel

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Dubrovnik Rivièra

Aminess Grand Azur Hotel (ex G

€ 569p.p.

Vertrek 01-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

Aminess Grand Azur Hotel (ex G

Adriatiq Hotel Faraon

€ 432p.p.

Vertrek 07-10-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Adriatiq Hotel Faraon

Villa Lanterna

€ 341p.p.

Vertrek 13-10-2019
8 dagen
Logies

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Villa Lanterna

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook