Vakantie Kenia

In het oosten van Afrika ligt Kenia. Een vakantie in Kenia is de uitgelezen kans om het zien van 'the big 5' van je lijstje af te kunnen strepen. Maar naast safari heeft Kenia nog zoveel meer te bieden. Op de uitgestrekte vlaktes van de nationale parken kun je je niet voorstellen dat er in Kenia ook een berg met besneeuwde toppen ligt met eromheen groene valleien en vruchtbaar akkerland. De bruisende stad Nairobi, waarin de Afrikaanse stedelijke cultuur goed te proeven is, staat in schril contrast met de Keniaanse natuurpracht.

Vakanties in Kenia 21

Regio's in Kenia

Populaire regio's in Kenia

Kenia en cultuur

Een zonvakantie in Kenia is niet compleet zonder van de Afrikaanse cultuur geproefd te hebben, die zo anders is dan de sfeer in Europa. De Keniaanse bevolking is tevreden met wat ze hebben en staan relaxed in het leven, waardoor tijd een kleine rol speelt. En daarvan krijg jij weer een vakantiegevoel! In een natuurgebied als Masai Mara kun je het traditionele leven van Keniaanse stammen van dichtbij bekijken. Maar naast typisch Afrikaans is Kenia ook werelds: in de grotere steden kun je niet alleen proeven van de Afrikaanse keuken; je bestelt er gerechten van over de hele wereld.

Winkelen en uitgaan in Kenia

Het winkelaanbod dat je tijdens je vakantie in Kenia zult aantreffen wisselt sterk. In de kleinere dorpen maar ook in de grote steden staan overal langs de weg kleine stalletjes met handelswaar. Vaak kun je hier voor een klein prijsje iets van je gading vinden. Een typisch Keniaans product is houtsnijwerk, vooral van de Masai-stammen. Dit vind je dan ook overal. Naast traditionele producten kun je in de grote steden als Nairobi en Mombasa ook goed winkelen in de grote ketens en natuurlijk het Afrikaanse nachtleven verkennen. Dans is namelijk heel belangrijk voor de Keniaanse bevolking!

Eten en drinken in Kenia

Door de ligging van Kenia aan de oostkust van Afrika zijn er in de keuken ook invloeden uit het oosten te herkennen. Zo zul je in je zonvakantie in Kenia geregeld Indiase restaurants treffen, waar je ook goed vegetarisch kunt eten. In de grote steden zijn zoals overal ter wereld fastfoodketens te vinden. Door het tropische klimaat kun je overal tropische vruchten kopen, zoals ananas en guave. Vlees en kip bepalen samen met mais en pannenkoekjes de smaak van de Keniaanse gerechten, die vaak geserveerd worden met wortel, tomaat en ui. Drink bij je maaltijd mineraalwater, frisdrank of bier, want het water in Kenia is niet veilig om te drinken.

Taal

De officiële talen in Kenia zijn het Engels en het Swahili.

Geldzaken

Kenia heeft als betaalmiddel de Keniaanse Shilling maar je kunt vrijwel overal ook met de Amerikaanse Dollar betalen. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is beperkt.

Visum en paspoort

Voor Kenia heb je een visum nodig. Wie geen Nederlandse nationaliteit heeft, raden wij aan zelf informatie in te winnen over de benodigde reisdocumenten. Je bent hiervoor zelf verantwoordelijk. Mocht je niet kunnen reizen door het ontbreken van de juiste reisdocumenten, dan is restitutie van de reissom niet mogelijk. Kortom: zorg ervoor dat je reispapieren in orde zijn, dan reis je probleemloos. Ook dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort welke nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Kenia.

Vaccinatie

Voor Kenia is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Kenia is 240 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Kenia 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in Kenia 2 uur later.

Alarmnummer

Wanneer je in Kenia bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 999. Je kunt ook gebruik maken van de toeristenpolitie op 02-604767 (24 uur per dag).

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kenia/

Kraanwater

In Kenia wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Southern Palms Beach Resort


9.2

255 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Southern Palms Beach Resort

Hotel Papillon Lagoon Reef


8.5

98 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Papillon Lagoon Reef

The Sands at Nomad


9

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

The Sands at Nomad

Foto's en Video Kenia

  • Vakantie Mombasa Noord
  • Vakantie Mombasa Zuid

Reistijd naar Kenia

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 13:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Kenia

Hotel Neptune Beach Resort

€ 1.122p.p.

Vertrek 16-10-2019
9 dagen
All inclusive

157 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Neptune Beach Resort

Hotel Diamonds Dream of Africa

€ 1.246p.p.

Vertrek 21-10-2019
9 dagen
Half pension

2 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Diamonds Dream of Africa

Hotel Papillon Lagoon Reef

€ 982p.p.

Vertrek 26-10-2019
9 dagen
All inclusive

98 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Papillon Lagoon Reef

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook