Vakantie Santa Maria

Santa Maria is een badplaats in het uiterste zuiden van het Kaapverdische eiland Sal, dat 'zout' betekent. De zoutmijn is tegenwoordig een toeristische attractie. De Kaapverdische eilanden liggen voor de westkust van Afrika en Santa Maria heeft dan ook een tropisch klimaat. Het eiland is dor en woestijnachtig, maar Santa Maria is een erg fleurig dorp met haar pastelkleurige huizen en altijdgroene palmbomen. Tijdens je vakantie in Santa Maria kun je heerlijk luieren op het strand, maar je kunt er ook een actieve vakantie van maken met leuke excursies of diverse watersporten.

Vakanties in Santa Maria 21

Accommodaties in Santa Maria

Santa Maria en cultuur

De Kaapverdische Eilanden raakten pas vanaf 1460 beetje bij beetje bewoond, toen de Portugezen de eilanden ontdekten en het ten slotte bij Portugal inlijfden. Het was een locatie voor de slavenhandel en de bevolking werd dan ook een samenstelling van Portugese kolonisten en Afrikaanse slaven. Ook de spreektaal, het Crioulo (Kaapverdisch Creools), is een mix van dezelfde elementen. Tijdens je vakantie in Santa Maria zul je ongetwijfeld de Kaapverdische muziek in de barretjes of op het plein horen, zoals de 'funaná' en de 'morna'. Die eerste is een swingende dansmuziek en de tweede is langzamer en melancholiek.

Winkelen en uitgaan in Santa Maria

In het gezellige centrum van Santa Maria vind je in en rond het centrum veel winkeltjes en boetiekjes met kleding, souvenirs en Afrikaans handwerk. Ook is er een overdekte markt in Santa Maria. 's Avonds verandert Santa Maria van een loom vissersplaatsje in een levendig stadje waar je overal live muziek kunt horen. Op het centrale plein zijn regelmatig optredens, maar ook in de barretjes rond het plein klinkt vaak live muziek. Als je vakantie Santa Maria in september valt, kun je genieten van het Santa Maria Festival of Music, dat enkele dagen duurt en op het strand plaatsvindt.

Eten en drinken in Santa Maria

In Santa Maria heb je verschillende eetgelegenheden met een internationale keuken, zoals de Italiaanse, Spaanse en Indiase keuken. Wil je tijdens je vakantie in Santa Maria de lokale gerechten proeven, probeer dan de 'cachupa' eens. De basis is een maïsgerecht met verschillende soorten bonen en het is verkrijgbaar met vis of vlees of vegetarisch met allerlei groenten. De Kaapverdische drank is 'grogue'. Grogue is gestookt van rietsuiker en lijkt wat op rum. Ook wordt er op het eiland wijn geproduceerd. Het leidingwater in Santa Maria is niet drinkbaar en kan beter ook niet gebruikt worden voor het tandenpoetsen. Pas ook op met ijsblokjes.

Taal

De officiële taal in Kaapverdië is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Kaapverdië heeft als betaalmiddel de Escudo maar je kunt echter vrijwel overal met de Euro betalen. In de toeristische gebieden worden VISA creditcards enkel bij de grotere hotels geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is beperkt.

Visum en paspoort

De in Kaapverdië geldende visumplicht is afgeschaft en vervangen door een belasting voor personen vanaf 3 jaar. Wij gaan dit voor je regelen en de kosten zijn meegenomen in de totale reissom. Om dit te kunnen regelen hebben we een aantal gegevens van je nodig, zoals bijvoorbeeld jouw paspoortgegevens. Let op: je paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. We sturen je hiervoor na boeking een e-mail met een link naar een web formulier dat we je vragen in te vullen.

Vaccinatie

Voor Kaapverdië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Kaapverdië is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 3 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 2 uur vroeger.

Alarmnummer

Kaapverdië heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 132, voor ambulance 130 en voor brandweer 131.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kaapverdie/

Kraanwater

In Kaapverdië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Santa Maria

Best beoordeelde vakanties

Hotel Oasis Salinas Sea


8.2

195 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Oasis Salinas Sea

Hotel Oasis Salinas Sea


8.2

195 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Oasis Salinas Sea

Hotel Odjo d'Agua


8.2

27 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Odjo d'Agua

Reistijd naar Santa Maria

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 06:00 uur
  • Transfertijd naar Santa Maria: 00:30 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Santa Maria

Hotel Morabeza

€ 1.043p.p.

Vertrek 11-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

26 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Morabeza

Agua Hotels Sal Vila Verde

€ 860p.p.

Vertrek 11-09-2019
8 dagen
Logies

Agua Hotels Sal Vila Verde

Hotel Hilton Cabo Verde Sal Resort

€ 1.084p.p.

Vertrek 11-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Hilton Cabo Verde Sal Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook