Vakantie Sal

Het eiland Sal maakt deel uit van de Kaapverdische eilandengroep en dankt de naam aan de zoutwinning die een paar eeuwen geleden de belangrijkste economische activiteit op het eiland was. Sinds enkele jaren heeft het toerisme deze plaats ingenomen. Wel zie je op Sal nog veel overblijfselen uit die tijd: de zoutmijnen zijn een belangrijke toeristische trekpleister geworden.

Vakanties op Sal 19

Plaatsen op Sal

Populaire plaatsen op Sal

Vakantie Santa Maria

Kies uit 19 accommodaties.

Bekijk deze regio (19)
Vakantie Santa Maria

Sal en cultuur

Wie een vakantie naar Sol boekt, moet zeker een bezoekje brengen aan de zoutmijnen. In de zoutpannen kan zelfs gezwommen worden. Door het hoge zoutgehalte blijf je drijven, wat zonder meer een bijzondere ervaring is. Veel oude gebouwen tref je niet aan op Sal, aangezien het tot voor kort alleen gebruikt werd voor de zoutproductie. Het eiland werd daarom nauwelijks bevolkt. Een belangrijk deel van de culturele uitstraling van het eiland wordt bepaald door de actieve vissersgemeenschap op Sal. Kleurige vissersboten bepalen het strandaanzicht en aan het einde van de ochtend kun je in de dorpjes de vissersvloot zien binnenkomen.

Winkelen en uitgaan op Sal

Vrij zuidelijk op het eiland ligt het vissersdorpje Santa Maria. Dit is een van de gezelligste plekken die je tijdens je strandvakantie naar Sal kunt bezoeken. Er is een dorpspleintje en je vindt er enkele knusse straatjes met fruitkraampjes en een aantal leuke winkeltjes. In Santa Maria vind je naast eethuisjes die gespecialiseerd zijn in de Creoolse keuken ook een paar uitgaansgelegenheden. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de hoofdstad Espargos. De andere plaatsen op het eiland (aan de westkust Fontona en Palmeira, aan de oostzijde Pedra Lume) zijn nog kleiner. Al met al is de mogelijkheid tot winkelen en uitgaan beperkt op het eiland Sal.

Eten en drinken op Sal

De bevolking van Sal is een mix van Afrikaans, Portugees en Creools. Dit zie je ook terug in de eenvoudige keuken. Er zijn tijdens je strandvakantie naar Sal enige gerechten die je niet mag missen; de verse tonijn bijvoorbeeld die ter plaatse wordt gevangen. Er zijn ook heerlijke vegetarische gerechten (vlees is van oorsprong schaars in Kaapverdië). In de eethuisjes in de dorpen eet en drink je relatief voordelig, al is Sal wat prijspeil betreft een van de meest toeristische eilanden van de eilandengroep. Het bekendste Kaapverdische drankje is grogue, een sterk brouwsel dat in lokale destilleerderijen wordt gestookt.

Kitesurfen in Sal, Cabo Verde, leer kiten van een kampioen!

Of je nu wil starten met kitesurfen, je techniek wil verbeteren of een echte professional zoals Mitu Monteiro wil worden; dankzij onze verschillende formules kan het allemaal. Mitu Monteiro werd in 2008 wereldkampioen Kitesurf. Hij is afkomstig van Kaapverdië en surft er nogbijna elke dag. De oprichting van de Kite school Mitu & Djo duurde enkele jaren omdat het strand aan de oostkust een beschermd natuurgebied is waar schildpadden hun eieren komen leggen. Met respectvoor de natuur kan je hier kitesurfen in de beste omstandigheden door de constante passaatwinden van november tot mei. Het mooie weer en de prachtige baai zijn een extra troef.


Keuze uit drie pakketten:

  • New start package: (KITPA A) 109,- p.p. - 3 uur kitesurf lessen, ideaal voor een eerste kennismaking met deze unieke sport
  • Upwind package: (KITPA B) 214.- p.p. - 6 uur kitesurf lessen verspreid over 2 of 3 dagen, ideaal om je techniek te verbeteren
  • Downwind package: (KITPA C) 340,- p.p. - 10 uur lessen voor gevorderden verspreid over 4 of 5 dagen

Belangrijk om te weten:

Taal

De officiële taal in Kaapverdië is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Kaapverdië heeft als betaalmiddel de Escudo maar je kunt echter vrijwel overal met de Euro betalen. In de toeristische gebieden worden VISA creditcards enkel bij de grotere hotels geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is beperkt.

Visum en paspoort

De in Kaapverdië geldende visumplicht is afgeschaft en vervangen door een belasting voor personen vanaf 3 jaar. Wij gaan dit voor je regelen en de kosten zijn meegenomen in de totale reissom. Om dit te kunnen regelen hebben we een aantal gegevens van je nodig, zoals bijvoorbeeld jouw paspoortgegevens. Let op: je paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. We sturen je hiervoor na boeking een e-mail met een link naar een web formulier dat we je vragen in te vullen.

Vaccinatie

Voor Kaapverdië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Kaapverdië is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 3 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 2 uur vroeger.

Alarmnummer

Kaapverdië heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 132, voor ambulance 130 en voor brandweer 131.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kaapverdie/

Kraanwater

In Kaapverdië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur op Sal

Best beoordeelde vakanties

Hotel Oasis Salinas Sea


8.2

195 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Oasis Salinas Sea

Hotel Oasis Salinas Sea


8.2

195 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Oasis Salinas Sea

Appartementen Porto Antigo


6.8

54 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Porto Antigo

Foto's en Video Sal

  • Vakantie Santa Maria

Reistijd naar Sal

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 06:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Sal

Hotel Morabeza

€ 1.043p.p.

Vertrek 11-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

26 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Morabeza

Hotel Hilton Cabo Verde Sal Resort

€ 1.084p.p.

Vertrek 11-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Hilton Cabo Verde Sal Resort

Appartementen Porto Antigo

€ 709p.p.

Vertrek 11-09-2019
8 dagen
Logies

54 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen Porto Antigo

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook