Vakantie Boa Vista

Als je houdt van de zon, de zee en een prachtig uitzicht, dan is een zonvakantie op het eiland Boa Vista beslist iets voor jou. De naam 'Boa Vista' is Portugees voor 'mooi uitzicht'. En dat is ook het eerste wat de Portugese ontdekkingsreiziger Diogo Gomes dacht toen hij in 1456 de toen nog onbewoonde Kaapverdische Eilanden ontdekte. Boa Vista is het op twee na grootste eiland van deze eilandengroep en ligt op 450 kilometer van Senegal. Een zonvakantie op het eiland Boa Vista is een heerlijke manier om kennis te maken met traditionele muziek en met wat geluk veel schildpadden te zien. Het klimaat is stabiel en mild tropisch.

Vakanties op Boa Vista 8

Plaatsen op Boa Vista

Populaire plaatsen op Boa Vista

Boa Vista en cultuur

Tijdens je zonvakantie op Boa Vista zie je duidelijk de sporen van het koloniale verleden. Er zijn zowel Afrikaanse als Europese (met name Portugese) invloeden merkbaar. Aanvankelijk diende het eiland als tussenstop voor de slavenhandel, later werden de slaven aan het werk gezet op het eiland Boa Vista zelf, in de zoutmijnen. De zouthandel bracht het eiland veel economisch succes en maakte van Kaapverdië al snel een belangrijk handelscentrum. Boa Vista geldt als bakermat van de morna, de Kaapverdiaanse muziek die wordt gekenmerkt door melancholie. De dichter Eugenio Tavares van het Kaapverdische eiland Brava heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan dit genre.

Winkelen en uitgaan op Boa Vista

Er is voldoende gelegenheid om tijdens je zonvakantie op Boa Vista te winkelen en uit te gaan. Toerisme is immers een belangrijke pijler van de economie. Breng vooral een bezoek aan de toeristenmarkt van Sal Rei. Hier vind je talloze winkeltjes waar je souvenirs kunt kopen. Maar verwacht er ook weer niet te veel van. De verschillende winkeltjes verkopen vrijwel allemaal dezelfde souvenirs. Je gaat er vooral heen omdat het gewoon leuk is. Neem na je bezoek aan de toeristenmarkt een kijkje op de visafslag van Sal Rei. Hier proef je nog de sfeer van het vroegere vissersdorp.

Eten en drinken op Boa Vista

Wil je tijdens je zonvakantie op het eiland Boa Vista meedoen met de lokale bevolking, eet dan een keer cachupa. Dit nationale gerecht wordt gemaakt van mais en diverse soorten bonen. Er zijn verschillende soorten cachupa. Zo krijg je bij cachupa rica ook aardappelen, vis, vlees en verschillende soorten groente zoals cassave. Vis is op het eiland Boa Vista in overvloed te koop. Enkele populaire restaurants zijn Bahia the Beach en Cabo. Restaurant Elcibar heeft ook Belgische en andere Europese gerechten op de menukaart.

Taal

De officiële taal in Kaapverdië is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Kaapverdië heeft als betaalmiddel de Escudo maar je kunt echter vrijwel overal met de Euro betalen. In de toeristische gebieden worden VISA creditcards enkel bij de grotere hotels geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is beperkt.

Visum en paspoort

De in Kaapverdië geldende visumplicht is afgeschaft en vervangen door een belasting voor personen vanaf 3 jaar. Wij gaan dit voor je regelen en de kosten zijn meegenomen in de totale reissom. Om dit te kunnen regelen hebben we een aantal gegevens van je nodig, zoals bijvoorbeeld jouw paspoortgegevens. Let op: je paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. We sturen je hiervoor na boeking een e-mail met een link naar een web formulier dat we je vragen in te vullen.

Vaccinatie

Voor Kaapverdië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Kaapverdië is 220 volt.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 3 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 2 uur vroeger.

Alarmnummer

Kaapverdië heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 132, voor ambulance 130 en voor brandweer 131.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kaapverdie/

Kraanwater

In Kaapverdië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur op Boa Vista

Best beoordeelde vakanties

Iberostar Club Boa Vista


8.4

80 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Club Boa Vista

Iberostar Club Boa Vista


8.3

80 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Iberostar Club Boa Vista

Hotel Royal Horizons Boa Vista


7.9

90 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Royal Horizons Boa Vista

Foto's en Video Boa Vista

  • Vakantie Boa Vista 2
  • Vakantie Boa Vista 3
  • Vakantie Boa Vista 4