Vakantie Jordanië

Bij een vakantie in Jordanië denk je natuurlijk direct aan het beroemde Petra, maar dit land aan de Dode Zee is veel meer. Het combineert afwisselende, dramatische landschappen, een cultuur die duizenden jaren oud is en een bijzonder gastvrije bevolking. Het resultaat is een vakantiebestemming die wellicht niet voor de hand liggend is, maar tegelijkertijd absoluut het ervaren waard is. Ontdek de uitgestrekte woestijnen die 80 procent van het land bedekken, de onderwater-pracht van de Rode Zee en de levendige chaos van steden waar oude en nieuwe architectuur schouder aan schouder staan.

Vakanties in Jordanië

Regio's in Jordanië

Populaire regio's in Jordanië

Jordanië en cultuur

In een regio die in het verleden niet altijd even stabiel is gebleken, bekleedt Jordanië op dit gebied een uitzonderingspositie. Dankzij een seculaire overheid en een bevolking die zich niet door geloofsverschillen laat verdelen, kan je als reiziger tijdens een vakantie naar Jordanië in alle rust de lokale cultuur ervaren. De internationaal georiënteerde bevolking spreekt veelal Engels, waardoor je als bezoeker eenvoudig zult kunnen vragen naar de lokale trekpleisters. Trekpleisters als het magische Petra, een collectie tempels en tombes van duizenden jaren oud. Mocht je in de gelegenheid zijn Petra 's avonds te bezoeken, is dit een absolute aanrader. Het complex wordt na het ondergaan van de zon verlicht met duizenden kaarsen die het geheel van een unieke, sprookjesachtige sfeer voorzien.

Winkelen en uitgaan in Jordanië

Het uitgaansleven in Jordanië is vooral geconcentreerd in de hoofdstad Amman. Je treft er talloze barretjes en clubs, waar men de avond dansend en pratend doorbrengt, zoals deze in de meeste wereldsteden te vinden zijn. Uniek zijn wel de vele stalletjes die 's avonds tevoorschijn komen, waar je na een avond dansen bijvoorbeeld een vers geroosterde maïskolf kan kopen. Wil je tijdens je vakantie in Jordanië gaan winkelen? Dan zijn de vele winkeltjes waar lokaal handwerk wordt verkocht een bezoekje waard. Je treft er de mooiste kleden, ledergoederen en juwelen. Uniek zijn echter de traditionele Jordaanse mozaïeken die je er in verschillende maten en vormen vindt.

Eten en drinken in Jordanië

Hoewel het grotendeels een islamitisch land is, kan je tijdens je vakantie in Jordanië gewoon alcohol nuttigen. De wijntraditie van Jordanië is een van de oudsten ter wereld en het drinken van een goed glas lokale wijn is dan ook absoluut geen taboe. Dat glas wijn drink je bij voorkeur bij mansaf, een lamsgerecht voor speciale gelegenheden. Een stuk lamsvlees wordt hierbij met verschillende kruiden en specerijen op smaak gebracht, waarna het samen met uien wordt gekookt in yoghurt. Heb je het geluk om je maaltijd tijdens een tour door de woestijn te mogen nuttigen? Dan is de kans groot dat je een traditionele zarb geserveerd krijgt; een gerecht met kip of lam dat in een geïmproviseerde oven in het woestijnzand wordt gebakken.

Taal

De officiële taal in Jordanië is het Arabisch. In de grote steden en toeristische gebieden kun je er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Jordanië heeft als betaalmiddel de Jordaanse dinar. Op de luchthaven, in de grote steden en toeristische gebieden zijn er voldoende geldautomaten.

Visum en paspoort

Voor een reis naar Jordanië dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkeer in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor Jordanië is voor vertrek geen visum nodig, deze is kosteloos verkrijgbaar bij aankomst op de luchthaven.

Vaccinatie

Voor Jordanië worden vaccinaties wel aangeraden, maar zijn ze niet verplicht. Neem contact op met je huisarts of de plaatselijke GGD; bij deze instanties kunnen ze je de meest recente informatie geven over gezondheidsvoorzorgsmaatregelen.

Elektriciteit

De netspanning in Jordanië is 220V. De meeste hotels in Jordanië hebben Europese stopcontacten, maar het kan voorkomen dat je een adapter nodig hebt.

Tijdsverschil

In Jordanië is het 1 uur later dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Jordanië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 911 (112 vanaf mobiele telefoons).

Fooien

Meestal is de service in een restaurant inbegrepen in de rekening en is het niet nodig om fooi te geven. Mocht dit niet het geval zijn, dan is een fooi van 10% een goede richtlijn. Taxichauffeurs verwachten geen fooi, maar spreek vooraf duidelijk een prijs af, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/jordanie/

Kraanwater

Het kraanwater in Jordanië is niet drinkbaar.

Reistijd naar Jordanië

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 05:00 uur

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Bekijk ook