Vakantie Venetiaanse Rivièra

Aan de Golf van Trieste en de Adriatische zee ligt de pittoreske Venetiaanse Rivièra, dat op zijn beurt onderdeel is van de uitgestrekte Adriatische kustlijn. Een vakantie aan de Venetiaanse Rivièra biedt een variërend landschap vol pijnbomen, pittoreske huisjes en natuurlijk de Laguna Veneta die wel 120 eilandjes telt, waaronder Venetië zelf. Bepaalde delen van de kustlijn, de natuur en de steden staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Al deze plekjes ontdek je het beste per boot. Het is daarbij mogelijk om zelf een bootje te huren, een waterbus of watertaxi te nemen of een mooie rondvaart te maken.

Vakanties aan de Venetiaanse Rivièra

Plaatsen aan de Venetiaanse Rivièra

Venetiaanse Rivièra en cultuur

De Venetiaanse Rivièra heeft een rijke historie. Het is lange tijd een zelfstandige republiek geweest met een eigen bestuur. Hoewel Venetië nu een onderdeel is van Italië, merk je dat de Venetianen toch een beetje anders zijn dan hun landgenoten. Uiteraard zijn ze zeer gastvrij en nemen ze graag de tijd voor je. Venetianen leven en strijden met het water. De vele bootjes in de wateren bewijzen dit iedere dag opnieuw. Een belangrijk onderdeel van de Venetiaanse cultuur is het Venetiaanse carnaval. Het is dan ook zeker een aanrader om in de carnavalsperiode op vakantie naar de Venetiaanse Rivièra te gaan. De wereldberoemde maskers zijn echter het hele jaar door overal in de stad verkrijgbaar.

Bezienswaardigheden aan de Venetiaanse Rivièra

Als je op vakantie naar de Venetiaanse Rivièra gaat, dan staat je heel wat moois te wachten. Op het waterrijke Venetië vind je het Doge Paleis, de Brug der Zuchten, de Rialtobrug met de gezellige winkeltjes en de prachtige Basilica di Santa Maria della Salute. Ga met de boot naar Burano, het eiland met de kleurrijke huizen dat bekendstaat om het produceren van prachtige kant. En verbaas je over de kunst van het glasblazen in een atelier op het eiland Murano. In het binnenland ligt Padua, waar je vooral de heilige Antonius van Padua gaat bezoeken. En het lekkerste kopje koffie drink je in de universiteitsstad Trieste.

Omgeving

Heb je zin in een dagje strand tijdens je vakantie aan de Venetiaanse Rivièra? Ga dan naar de populaire badplaats Rosolina Mare. Dit ligt zo’n 58 kilometer ten zuiden van Venetië en biedt een heerlijk zandstrand. Het binnenland van de Venetiaanse Rivièra is zeer groen met grote boomgaarden vol vers fruit of olijven. De sfeer is er gemoedelijk en gezellig. Stop ook zeker bij een restaurant om te genieten van de streekgerechten en overheerlijke pizza’s en pasta’s. Vakantie aan de Venetiaanse Rivièra is geschikt voor een romantische tijd met zijn tweetjes, voor een cultuurvakantie met vrienden en vol plezier voor het hele gezin.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur aan de Venetiaanse Rivièra

Best beoordeelde vakanties

Camping Turistico Internazionale


6.8

168 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Camping Turistico Internazionale

Holiday Aparthotel


9

9 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Holiday Aparthotel

Green Village Resort


8.4

38 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Green Village Resort

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Venetiaanse Rivièra

Villaggio La Quercia

€ 198p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
Logies

41 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Villaggio La Quercia

Hotel Caravelle & Minicaravelle

€ 270p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
Logies en ontbijt

11 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Caravelle & Minicaravelle

Vakantie-eiland Albarella

€ 560p.p.

Vertrek 07-09-2019
8 dagen
Logies

58 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vakantie-eiland Albarella

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook