Vakantie Umbrië

Centraal in Italië ligt de streek Umbrië. Het wordt ingesloten door andere Italiaanse regio's en is daarmee een van de weinige bestemmingen in het Zuid-Europese land dat geen buurland of kustlijn heeft. De bergtoppen van de Apennijnen bepalen voor een belangrijk deel het landschap. Tijdens je vakantie in Umbrië kun je genieten van een mediterraan klimaat met droge zomers, maar in de berggebieden zijn de temperaturen over het algemeen wat lager. De regio heeft 900.000 inwoners en de hoofdstad is Perugia. Andere belangrijke plaatsen zijn de tweede grote stad Terni en het kleinere Assisi, Foligno, Gubbio, Spoleto en Narni.

Vakanties in Umbrië

Plaatsen in Umbrië

Umbrië cultuur

Zoals in veel Italiaanse streken zijn de lokale tradities nog springlevend. Een van de belangrijkste evenementen om tijdens een vakantie in Umbrië bij te wonen is het Festa dei Ceri op 15 mei in Gubbio. Dit feest, waarbij men vier meter hoge beelden van patroonheiligen door de straten draagt, wordt al sinds 1160 georganiseerd. In Assisi vindt begin mei het Calendimaggio-festival plaats, dat de lokale geschiedenis laat herleven. Perugia heeft medio juli het Perugia Jazz Festival. Tijdens het Music Fest Perugia komen jonge klassiek geschoolde musici aan bod. In Spoleto wordt elke juni het Festival dei Due Mondi gehouden, met balletvoorstellingen in het Romeinse amfitheater.

Bezienswaardigheden in Umbrië

Umbrië is een historische streek waar nog veel van het verleden kan worden gezien. In Perugia vind je onder meer de middeleeuwse San-Pietrokerk, de Sant-Angelokerk uit de zesde eeuw en de fontein Fontana Maggiore. Terni heeft trekpleisters als de San-Francescokerk, de Kathedraal van Santa Maria Assunta, Romeinse stadspoorten en een Romeins amfitheater. Tijdens een vakantie in Umbrië is ook Assisi met zijn Sint-Franciscusbasiliek een uitstapje waard. De historische sfeer wordt versterkt door de hoogteburcht Rocca Maggiore. Ook Narni en Gubbio hebben een uitgesproken middeleeuws karakter. Foligno herbergt talloze kerken en kathedralen, en in Spoleto is de veertiende-eeuws aquaduct een belangrijke bezienswaardigheid.

Omgeving

Het landschap van Umbrië kent een mix van berggebieden, ravijnen, heuvels, dalen, hoogvlaktes, rivieren en meren. Tijdens je vakantie in Umbrië kom je daarnaast veel wijnbouwgebieden tegen. Het hoogste punt is de Monte Vettore van 2500 meter. De regio wordt doorsneden door twee valleien, namelijk de Valle Umbra en de Valle Tiberina. Deze laatste ligt wat westelijker en bevindt zich in het stroomgebied van de rivier de Tiber. Een bijzonder fenomeen bij Terni is de kunstmatige waterval Cascate delle Marmore, die door de Romeinen is aangelegd en enkele malen per dag wordt geactiveerd.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Umbrië

Best beoordeelde vakanties

Hotel Villa Paradiso Village


7

151 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Villa Paradiso Village

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Umbrië

Hotel Villa Paradiso Village

€ 238p.p.

Vertrek 28-09-2019
8 dagen
All inclusive

151 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Villa Paradiso Village

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (vliegvakanties: €25 per boeking, autovakanties: €14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook